Isplati li se običnu vikendicu pretvoriti u top apartmansku kuću za iznajmljivanje?

duda radiković
Duda Radiković pokazala nam je saunu koju nude svojim gostima u kući za odmor u Kapelščaku kao dodatan sadržaj

U korona godini intimne kuće za odmor postale su svojevrsni hit na tržištu. Prepoznali su to korisnici usluga, ali i iznajmljivači, stoga i ne čudi da u Međimurju sve više možemo vidjeti kako niču kuće za odmor, posebice u gornjem Međimurju.

Zbog epidemioloških mjera, koje su nas takoreći zatvorile između četiri zida, ljudi su sve više počeli čeznuti za putovanjima, ali s druge strane i za sigurnošću i intimnošću. Sve više se traže mirne destinacije bez velikog broja turista, a naše Međimurje upravo to im može pružiti.

Jesu li kuće za odmor zaista postale svojevrsni trend i koliko se isplati ići u tu investiciju pitanja su kojima se bavimo u ovotjednoj temi broja Međimurskih novina.

U članku donosimo iskustvo Dude Radiković iz Vratišinca koja je sa suprugom Nikolom prije sedam godina počela iznajmljivati kuću za odmor Dika u Kapelščaku.  U razgovoru nam otkriva je li im se isplatila investicija te zašto su uz smještajni objekt ponudili dodatno saunu, jacuzzi, a uskoro će izgraditi i vanjski grijani bazen.

Direktor Turističke zajednice Sveti Martin na Muri David Novinščak otkriva nam kakav je interes za ulaganje u turističke objekte u gornjem Međimurju te koji su to novi turistički sadržaji koji bi uskoro trebali upotpuniti cjelokupnu ponudu.

Isto tako, saznajemo kako su se u korona godini kretale brojke vezane uz broj dolazaka i noćenja u Svetom Martinu na Muri, koliki je rast zabilježio privatni smještaj te koji su nam gosti najčešće dolazili.

Cijeli članak pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koji od petka, 5. ožujka, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja. 

 

Ostavi komentar