Ima li međimurska policija nekoga poput Nesbovog detektiva Harry Holea? Nakon našeg napisa krim-policajci detaljno pretražili šupu!

Detaljna pretraga šupe-pomoćne prostorije u kojem je po svemu sudeći nekoliko godina stajala škrinja koja je krila mračnu tajnu. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nakon napisa u aktualnom broju naših Međimuskih novina koje su izašle u petak, policija je isti dan od 9:30, detaljno pretražila pomoćnu prostoriju nalik šupi u u obiteljskom dvorištu Dominićevih, budući da nam je nekoliko mještana Palovca, odnosno okolnih mjesta kazalo je da upravo tamo bio zamrzivač-škrinja 2001. godine i kasnije, sve do vjerojatno 2005-e.

Ova eksluzivna informacija koju do tada nije objavio nijedan medij, najintrigantnija je od svih detalja koje su objavili brojni mediji koji su prvih pet-šest dana doslovce opsjedali Palovec i već pomalo išli svima na živce. Stoga su je ubrzo prenijeli svi najvažniji hrvatski mediji, a po svemu sudeći zaintrigirala je i našu policiju.

Iako PU međimurska više ne daje informacije o ovom slučaju, pa ne možemo provjeriti, ali upravo nakon što smo u petak donijeli ovu sasvim novu informaciju o misterioznom slučaju, bez obzira što još nije tada donijeto istražno rješenje protiv Smiljan Srnec, policija je bila opet “u akciji” u Novoj ulici 29. Je li pronašlo možda predmet kojim je ubijena Jasmina ili ne još nije poznato, ali policajci su iz šupe odnijeli nekoliko vreća s raznim stvarima.

Strahuju da su premještali škrinju u kojoj je bila mrtva Jasmina

Inače, naši sugovornici koji su nam kazali da su premještali zamrzivač, zgroženi su i prestrašeni, nakon što su spoznali da su pomagali “spašavati” škrinju od eventualnog kvara zbog poplave u kojoj je po svemu sudeći bila mrtva Jasmina Dominić, s obzirom da se njezino ubojstvo za koju DORH tereti njezinu sestru Smiljanu, dogodilo tijekom ljeta 2000. godine. Kada točno još se ne zna.

Nova ulica u Palovcu nalazi se blizu potoka Trnave koji je proteklih godina izazivao dosta velike probleme za vrijeme visokoga vodostaja, a bilo je i slučajeva prelijevanja velike vode.

Trnava je 2001. godine poplavila Mlinsku, Sportsku, kao i Novu ulicu u Palovcu upravo onu u kojoj živi i obitelj Dominić. Voda je zaprijetila obiteljskoj kući Dominić pa su im u pomoć priskočili vatrogasci iz mjesnog i okolnih DVD-a, kao i mještani da ne budu uništeni elektronički uređaji.

poplava
Jedna od poplava poput ove koje se dogodila nešto kasnije u tom dijelu Palovca dovela je do toga da su mještani spašavali škrinju koja je krila mračnu tajnu od uništenja

Jedan od njih potvrdio nam je da su tom prilikom u objektu iza obiteljske kuće podigli škrinju za zamrzavanje na betonske cigle. Drugi je dodao da je prilikom druge poplave vjerojatno škrinja iz te šupe premještena u kuću. Kada je to točno bilo nitko ne može sa sigurnošću potvrditi, ali moguće je da se isto dogodilo u kolovozu 2005. godine, vrlo blizu datuma kada je obitelj prijavila njezin nestanak (16. kolovoza).
– Međusobno smo komentirali kako je škrinja jako teška, te što se u njoj nalazi, kazao nam je jedan od sudionika premještenja škrinje.

Naknadno smo početkom ovog tjedna dobili još jednu potvrdu da se škrinja te 2001. godine doista nalazila u pomoćnoj prostoriji kraj kuće. Prijatelji nekada poznatog nogometaša Dinama (P) sada pokojnog Martina Dominića kojeg su svi zvali Fred pomagali su mu jednom prilikom u građevinskim radovima oko pomoćne prostorije-šupe. I tada su morali pomaknuti škrinju koja je smetala u obavljanju istih.

– Dignuli smo tu škrinju, bila je zaista jako teška, pa smo Fredu rekli zašto nisu prije ispraznili meso, kako bi nam bilo lakše. Odgovorio nam je kratko u stilu da ne treba, rekao nam je naš sugovornik i izrazio sumnju kako nitko unutar obitelji nije znao ništa o toj škrinji.

Zamrzivač u kući tek od 2005. godine?

Bilo kako bilo mještani koji su pomagali u premještanju Končarevog zamrzivača koji je neprekidno radio punih 19 godina, nisu uopće slutili kakvu strašnu tajnu on krije sve do 16. veljače ove godine, kada je u njoj slučajno otkriven zamrznuti leš u kućnom ogrtaču.

Nevjerojatna je koincidencija kako je vidovnjak kojeg je angažirao Jasminin ujak prije službene prijave nestanka, negdje u rano proljeće 2005. godine tada odmah kazao da je Jasmina ubijena, a tijelo da je premješteno, te se nalazi u blizini kuće. Naime, tada je škrinja još bila u šupi, jer je premještana po svemu sudeći nekoliko mjeseci kasnije, opet zbog poplave, ali ovog puta u kuću, upravo oko 16. kolovoza kada je obitelj i službeno prijavila Jasminin nestanak.

Kako smo već pisali, stravičnu tajnu otkrio je u subotu 16. veljače prijepodne zaručnik od najstarije Smiljanine kćerke Katarine, jer je škrinju trebalo maknuti iz tog dijela kuće.

Kada je David čiji je otac inače nekad bio policajac, istu jedva otvorio zbog dugog perioda neotvaranja sva se bila “zacvikala” i ugledao strahoviti prizor, kontaktirao je kako doznajemo po svemu sudeći svima dobro poznatog policajca iz Palovca.

Susjedi su kazali da je taj malo jači policajac, prvi koji je došao nakon Hitne do kuće, a nakon njega i druge policijske ekipe koje su započele očevid nezabilježenog slučaja ubojstva i skrivanja tajne istoga kako od policije, tako i od svih drugih čak 19 godina.

Kao da je u pitanju neki mračni skandinavski triler roman koji su posljednjih godina hit, ali nažalost ovoga puta ovo nije knjiga, već tragična istina. Dogodilo se ubojstvo tada 23. godišnje mlade djevojke koja je nakon toga zaleđena u škrinji.

Ubojica uspješno zavarao policiju, hoće li sada inspektori biti uspješniji?

Strašan slučaj koji je zainteresirao i najveće svjetske medije poput New York Timesa i drugih, jer je ubojica 19 godina uspio sve zavarati i čuvati mračnu tajnu za koju će se istražitelji morati itekako potruditi da je rasvjetle, ako konačno ne progovori osumnjičena Smiljana Srnec koja se nalazi u istražnom zatvoru.

Ima li međimurska policija u svojim redovima nekoga poput Nesbovog junaka Harry Holea koji bez obzira na dobro sačuvane tajne razriješi cijeli slučaj ostaje za vidjeti?

Međimurske novine i dalje pozorno prate slučaj, a u novom broju tiskanog izdanja u petak 1. ožujka opet otkrivamo nove do sad nepoznate detalje slučaja.

Ostavi komentar