Igra bijelog dekora i zelenog bilja u dvorištu Barbare Fučec

Dvorište koje je sastavni dio velikog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koje se bavi stočarstvo, baš i nema mnogo prostora za biljni svijet. No, unatoč tome, mlada agronomka, Barbara Fučec iz Ivanovca, pronašla je u dvorištu kutak koji je mogla urediti po svom ukusu i želji.

– Sviđa mi se minimalistički štih i upravo sam u tom stilu i uredila dio dvorišta, rekla nam je naša natjecateljica, posljednja u ovogodišnjem nagradnom natječaju za najljepši vrt Barbara Fučec.

Pokoja biljka i ukras, drobljeni kamen i tepih, oštre crte razgraničenja, odlike su njenog malog kutka kojeg radi i dorađuje u skladu sa svakodnevnim obvezama.

– Smatram kako je manje više, volim naglasiti detalje pa sam tako iskoristila stare drvene ljestve koje sam prebojala bijelom bojom i pretvorila ih u stalak za cvijeće, ističe agronomka Barbara.

Iako nije uobičajeno vidjeti lagane zavjese u dvorištu u maloj vrtnoj kućici i te kako su zanimljiv i upadljiv detalj. Tim više što njihova bijela bijela naglašava tamno-zelenu boju bujnih puzavaca.

Nezaobilazni drobljeni kamen koji je sve prisutniji u međimurskim dvorištima, iskorišten je i u dvorištu Fučecovih kao pokrov umjesto trave. Kako pak ne bi nedostajalo trave, mlada “dekoraterka” iskoristila je komad zelenog tepiha i ukomponirala ga uz kamen.

I doista, pogleda li se kutak naše natjecateljice vidi se igra bijele i zelene boje. Bijeli je dekor čija je bezbojnost razbijena zelenim biljem, od patuljastih crnogorica do puzajućeg bilja u teglicama. Dodatni pak šarm daje i nekoliko gipsanih skulptura koje su tu, također našle svoje mjesto kao i minimalističke svjetiljke.

Prepuštajući mašti na volju i vodeći se trenutkom nadahnuća, naša natjecateljica, nekako je u sve to “ugurala” i posudu sa narančom koja, ponosno je rekla, ove godine ima i svoj prvi plod.

 

Ostavi komentar