Ida i Matija Trstenjak iz BK Mura Avantura nacionalni prvaci u cestovnom biciklizmu

Protekli vikend su se u Vinkovcima održala dva Nacionalna prvenstva R. Hrvatske u cestovnom biciklizmu i to pojedinačni kronometar, te cestovna utrka, gdje su se okupili svi najbolji hrvatski cestovni biciklisti i odmjerili međusobno snage. Tu je naravno sudjelovao i naš biciklistički klub Mura Avantura s dvoje natjecatelja.

U subotu se vozila kronometarska utrka, svaki startajući sam, pa tko ima najbolje vrijeme na zadanoj dionici (9,2 km mlađe kategorije, a stariji 28,6 km) taj postaje nacionalni prvak. Tako su oboje i Ida Trstenjak (kadetkinja) i Matija Trstenjak (dečki do 15 godina), obje u svojim kategorijama bili najbrži, te postali nacionalni prvaci u toj disciplini za 2018. godine.

Već drugi dan, u nedjelju, održano je Nacionalno prvenstvo R. Hrvatske u klasičnoj cestovnoj biciklističkoj utrci, gdje su također BK Mura Avanturu predstavljali Ida i Matija. Na ovoj utrci Ida je ponovila rezultat od proteklog dana, te pobijedila u svojoj kategoriji i ponijela naslov nacionalne prvakinje i u toj disciplini, dok je Matija nakon 33 odvožena kilometra, u završnom sprintu u cilj ušao kao 5. s drugom četvoricom konkurenata, koji su svi zajedno, unutar nekoliko stotinki završili utrku, (suci su tek nakon pregleda snimke mogli odrediti njihov redoslijed ulaska u cilj). Tako smo kući ponijeli 3 zlatne medalje, tj. 3 naslova nacionalnih prvaka.

Tekst i Photo – Trstenjak Predrag BK Mura Avantura

Ostavi komentar