I Prelog u mreži gradova aplikacije E-Redar

Ilustracija
Ilustracija

Grad Prelog uključio se u mrežu gradova koji koriste aplikaciju E-Redar. Ova aplikacija omogućuje građanima da direktno pošalju svoje prijedloge, zapažanja vezana uz komunalnu službu i gradsku infrastrukturu putem računala ili mobilnih telefona. Mobilna aplikacija je besplatna i namijenjena je za pametne mobitele koji koriste Android i iOS sustav.

Preko aplikacije građani će moći gradskom komunalnom redarstvu prijaviti problem, poslati fotografiju, prijedlog ili kritiku. Korištenje E-Redara vrlo je jednostavno. Nakon što se aplikacija skine na mobitel, potrebna je prijava. Na e-mail adresu dolazi aktivacijska lozinka gdje pritisnete na aktivacijski link. Pomoću aplikacije možete poslati prijavu i pregledati ostale prijave. 

Aplikacija automatski unese vašu lokaciju prijave, tako da ako je komunalni redar trenutno na terenu može stići na lokaciju koja je prijavljena. Fotografija prijave nije nužna, ali može se poslati kako bi se dodatno vidio uvid u situaciju.

Odabir kategorija prijave je šarolik, a odnosi se na divlja odlagališta otpada, držanje životinja, građevinske inspekcije, javna rasvjeta, javno-prometne površine, odlaganje otpada, održavanje otpada, održavanje naselja, parkiranje, poljoprivredna zemljišta i zelene površine. 

Nakon što je prijava poslana, ona u obliku obavijesti stigne na mobitel komunalnog redara i stručnih službi koji, ako je u njihovoj nadležnosti odgovaraju na prijavu ili jednostavno dođu na mjesto s koje je prijava poslana. Time se omogućava jednostavnija i brža komunikacija između građana i komunalne službe.

Aplikaciji se može pristupiti na sljedećoj poveznici: http://eredar.hr/Mobilna

Izvor: Grad Prelog

Ostavi komentar