I našim liječnicima u ispomoć stiže 11 medicinskih sestara iz drugih krajeva

testiranje na koronu

Sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji, u zdravstveni sustav Međimurja sutra stiže ispomoć 11 medicinskih sestara iz drugih krajeva.

A kako se i dalje borimo sa troznamenkastim brojem oboljelih županijski Stožer civilne zaštite uputio je apel našim poslodavcima. Između ostaloga poziva ih se da učine sve za zaštitu zdravlja svojih djelatnika te na taj način doprinesu sprječavanju širenja ovog virusa koji osim zdravlja šteti i gospodarskim aktivnostima.

S druge strane i sami djelatnici trebaju se odgovorno ponašati, poštivati mjere zaštite, izbjegavati okupljanja i obavezno nositi maske. A ako se i zaraze, obavezno se trebaju distancirati, ne dolaziti na posao i tako dalje širiti virus. Tim više što se nikad ne zna kakvu boljku ima kolega na poslu i kako ga eventualna zaraza može pokositi. Isto tako, oboljeli moraju prijaviti svoje kontakte. Najgore je u takvoj situaciji prikrivati zarazu jer time ona neće nestati već će se samo širiti, ako ne danas onda sutra što za nekoga može biti i prekasno.

Samoizolacije pak nije vrijeme godišnjeg odmora tijekom kojeg obilazimo prijatelje i rodbinu te odlazimo u trgovinu i trgovačke centre. Sve ima svoje vrijeme i mjesto.

Ostavi komentar