I danas u Međimurju masovno cijepljenje na tri punkta Nedelišću, Murskom Središću i Prelogu s ukupno 1700 doza

Cijepljenje
Do kraja travnja stiže preko 12 tisuća doza cjepiva u Međimurje.

i ove subote u provodi se masovno cijepljenje tri dvorane. U dvorani Mesapa će se docjeljivati sa 700 doza, a u dvoranama u Murskom Središću i Prelogu prvi put cijepiti, sa  po 500 doza u svakoj. Idući tjedan u Međimurje stiže čak 2900 doza, a cijepljenje će se  provoditi dva puta tjedno. Do kraja travnja u Međimurje bi trebali stići 12.365 doza sve tri vrste cjepiva.

Građani ne mogu birati već se nasumično cijepe s različitim cjepivima Pfizerom, Modernom i AstraZenecom. Oko ovog posljednjeg je najviše prijepora zbog rijetkih nuspojave zgrušavanja krvi. – Svaki lijek pa i cjepiva imaju nuspojave, a reakcija na cjepivo kod svake osoba je različita. Cjepivo je provjereno, a dobrobiti veće od mogućih nuspojava, naglašava dr. Marina Payerl – Pal, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije oko eventualnih bojazni za cijepljenje AstraZenecom kojih ima i kod nas.

Jesu li Međimurci izbirljivi u izboru cjepiva ili im je zaštita od teških posljedica koje imože izazvati koronavirus ipak na prvom mjestu, pročitajte u novom broju Međimurskih novina koja su u prodaji od petka, 9. travnja.

 

Ostavi komentar