Humanitarci SŠP u projektu Plastičnim čepovima do skupih lijekova

Srednja škola Prelog nastavlja s provedbom humanitarnog i eko projekta „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ već šestu godinu.

Učenici i djelatnici škole su kroz ljeto i na početku nastavne godine prikupili zavidnu količinu plastičnih čepova, koje su članovi izvannastavne aktivnosti „Humanitarci SŠP“ vođeni nastavnicama Dragicom Koštarić i Snježanom Janković pripremili za predaju Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma (UOLL) i gospodinu E. Viboviću.

“Za jedan kilogram čepova dobijemo 1,5 kn. Novcem koji dobijemo od čepova pomažemo potrebitima u kupnji lijekova, medicinskih pomagala, pomoć u liječenju, i drugo vezano za liječenje i brži oporavak. U obzir dolaze sve vrste plastičnih čepova i poklopaca od boca, omekšivača, sireva, milerama, i slično”, objasnio je Vibović, dodavši da projektom žele potaknuti građane o važnosti odvajanja otpada i zaštiti okoliša, kao i pomoći oboljelima.“

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) sa sjedištem u Čakovcu djeluje od 1998. godine, neprofitna je, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti. UOLL vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a (gastrointestinalnog stromalnog tumora) te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti.

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji čepove ostavljaju u školi na označenim mjestima, kao i našim spremačicama koje odvrnu svaki zaostali čep na plastičnoj boci u školi.

Ovaj projekt i humanitarna akcija za razliku od mnogih drugih, nema ograničen rok trajanja. Dakle, uvijek se možete priključiti i sudjelovati, čineći pritom dobro djelo.

 

Tekst: Dragica Koštarić, prof. izvrstan savjetnik

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE