Hodnici čakovečke bolnice više neće biti turobni!

Danas je u Županijskoj bolnici Čakovec u suradnji s Graditeljskom školom Čakovec, nastavljen projekt revitalizacije bolničkih hodnika. 

Ovogodišnji maturanti, pismoslikari Graditeljske škole Čakovec sa svojom profesoricom Rusom Trajkovom oslikavaju hodnike čakovečke bolnice. Prvi na redu je bio odjel pedijatrije, a u sljedećim danima oslikani će biti i drugi hodnici kako bi svim pacijentima boravak u bolnici bio što ugodniji.

Uz nekoliko rečenica okupljenima su se obratili ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović, ravnateljica Gospodarske škole Vesna Stunković, profesorica Rusa Trajkova te glavna koordinatorica projekta revitalizacije ujedno i glavna sestra odjela pedijatrije Dijana Farkaš.

– Iznenađeni smo brzinom kojom su iz Gospodarske škole odgovorili na naš prijedlog o suradnji u projektu oslikavanja hodnika bolnice. Naša suradnja traje već dugo, a vrhunac je bio kada su učenici škole oslikali zidove i sobe na odjelima otorinolaringologije i pedijatrije. Tako su udahnuli “život” tim zidovima te odjeli sada izgledaju vrlo lijepo, a pacijenti se osjećaju ugodno. Ovim putem želim se zahvaliti ravnateljici Stunković, profesorici Rusi te učenicima: Ivani Marđetko, Mirni Novak, Luki Podgorelcu, Matiji Sakaču, Arijani Srpak te Eriku Višnjiiću koji će pomoći da inače turobni podrumski hodnici postanu ljepši. U planu nam je suradnja i s Graditeljskom školom Čakovec gdje bi opet učenici te škole ovdje dolazi na praksu, rekao je ravnatelj Šegović.

– Drago mi je što se Gospodarska škola može uključiti u ovakve hvalevrijedne akcije. Naša suradnja s bolnicom traje već duže vrijeme, a prethodno smo se uključili i u akciju darivanja mladim pacijentima odjela pedijatrije. U kojem su naši učenici zanimanja modni tehničar, sašili mlade medvjediće te ih darivali mališanima u božićno vrijeme. Radujem se nastavku suradnje i želja mi je da što više surađujemo i u budućnosti, rekla je ravnateljica Stunković.

– Kad smo obnovili odjel pedijatrije svi smo bili jako sretni i očarani uređenim, pa smo onda htjeli još samo neki dodatne detalje, a tu su nam uskočili učenici Gospodarske škole s njihovom profesoricom Rusom. Ta suradnja dala nam je toliko pozitivne energije i nama djelatnicima i roditeljima i djeci na odjelu te samim učenicima koji su rekli da im je bilo lijepo raditi te da se osjećaju dobro u našim prostorima, rekla je Dijana Farkaš.

Za kraj je rad učenika ukratko prokomentirala i akademska slikarica Rusa Trajkova.

– Prije svega zahvalila bi svojim učenicima, završnog razreda pismoslikara, tim više što sam im razrednica ponosna sam na njih što su opet ovdje i što će opet pokazati svoje vještine. Za motive ćemo raditi aplikativne floralne ornamente, više kao tapete. Super mi je da uvijek kada dođemo ovdje mi predložimo svoje ideje, vjeruje nam se i na kraju opravdamo to povjerenje. Hvala svima još jednom pogotovo ravnatelju i ravnateljici koji su nam omogućili da ovdje odradimo dio praktične nastave i opet na konkretnom primjeru možemo raditi ono što učimo u školi. Osim svojih vještina pismoslikari rade i umjetnost, ona na neki način kreiraju nešto što uljepšava svijet oko nas, pa mi je stoga puno srce što na ovom mjestu ostavljamo svoj humani trag jer je umjetnost uvijek u službi humanosti.

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE