Hoće li u srijedu i četvrtak snijeg zabijeliti Međimurje?

Meteorolog Kristijan Božarov najavio je dolazak prave zime u Međimurje. 

U utorak će se nastaviti mirno i uglavnom suho vrijeme. Pri tome bi postojala velika vjerojatnost za dugotrajnu maglu i niske oblake pa je pitanje koliko će u nizinama biti sunca. Moguće je da opet cijeli dan provedemo u magli i oblacima. Vjetar slab. Noćna temperatura od -5 do -2°C, a dnevna će biti između 0 i 3 Celzijeva stupnja. Prvi dan prosinca je inače i prvi dan klimatološke zime. U klimatologiji godišnja doba počinju od prvog dana u mjesecu.

U nastavku nam je meteorolog Kristijan Božarov dao opširniju prognozu za srijedu i četvrtak kada se u Međimurju očekuje snijeg.

-Tijekom srijede i četvrtka imamo utjecaj nove ciklone s oborinama na granici kiše i snijega. Kod ovako graničnih situacija i temperatura teško je unaprijed znati temperaturu točno u stupanj, a o tome će ovisiti i vrsta oborine. Još je upitna i putanja ciklone, tj. vlažnog zraka s oborinama. Moguće je da glavninu oborina pokupi Jadran i gorje, a sjevernije ih bude puno manje. Čini se da bi slab snijeg povremeno paduckao u srijedu, osobito popodne i navečer. Ponegdje se može do četvrtka ujutro stvoriti i snježni pokrivač, to je vjerojatnije u brdima i bliže Sloveniji.

U četvrtak bi i dalje bilo povremenih oborina, ali izgleda da bi to bila susnježica ili kiša koja se ujutro mjestimice može i smrzavati na tlu. Tijekom dana će temperatura prijeći u skromni plus pa bi se opasnost od poledice smanjila.

Za petak prognoza djeluje povoljnije. Uglavnom suho, vjerojatno sa sunčanim razdobljima. Puhat će povremeno umjeren vjetar južnih smjerova pa će zatopliti možda i do desetak stupnjeva ako bude sunca.

I subota djeluje promjenjivo i toplo. Izmjena oblaka i kraćih sunčanih razdoblja, ponegdje malo kiše i južina. Temperatura će još malo narasti.

Čini se da bi se onda promjenjivo vrijeme uz mogućnost povremenih oborina nastavilo u nedjelju i ponedjeljak. To bi uglavnom bila kiša jer će temperatura ostati nešto viša, rekao nam je Kristijan Božarov.

Ostavi komentar