Hana i Lidija: – Čušpajz ti je f špajzu, mi smo na izložbi u Varaždinu!

Lidija Jurcec i Hana Babic (10)
Lidija Jurčec i Hana Babić dana u Lumini centru do 21 sat

Dok diljem Lijepe naše živopisne male i velike maškare uveseljavaju sve generacije, umjetničke duše odlučile su otjerati zimu slikarskim potezima i izlaganjem. Svoje snage udružile su Lidija Jelena Jurčec i Hana Babić, te odlučile subotu 10. veljače provesti u prostoru Lumini centra u Varaždinu, od 9 do 21 sat.

Njihova skladna umjetnička oaza donosi slike s uvijek aktualnim anđelima, cvjetnim motivima koji najavljuju proljeće, originalnog nakita, duhovitih magnetića s valentinskim porukicama: – Čušpajz ti je f špajzu, Na noktima sam, u frižideru imaš kelj od jučer, Danas ide crna kanta...

Sa umjetnicama možete porazgovarati. Lidija Jelena Jurčec je slikarica iz Čehovca i nakon niza samostalnih izložbi, izlaganja na Špancirfestu 2023., novu 2024. godinu počinje kao novoprimljena članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika Varaždin. Većinom slika u akrilu na platnu, sa reljefnim figuracijama. Prepoznatljivi su motivi anđela, morskih pejzaža i cvijeća.

Lidija Jelena Jurčcec (2)
Anđeli, varaždinske vedute, ljubavne priče…. dio su Lidijinih slikarskih istraživačkih poteza

Hana Babić slikarstvom se intenzivno bavi od 2020. Najčešći motivi su joj varaždinske vedute i plutače, a po narudžbi slika i kućne ljubimce. Od 2021. kontinuirano se educira u likovnoj školi akad. slikara prof. Slavena Macolića, a od 2022. postaje član te potom i tajnica Likovne udruge Kula Kneginec. Sudjelovala je u 20-ak skupnih izložbi i izlagala u pet samostalnih.

Hana Babić (1)
Hana se vješto izražava u umjetničkom nakitu

Svako doba je dobro doba za darivanje, a u radovima Lidije i Hane moći ćete izabrati poklone za svoje najmilije s njihovim osebujnim umjetničkim potpisom.

Lidija Jurcec i Hana Babic (14)

Ostavi komentar