10.6 C
Čakovec
Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Hajka nagrađivana predstava Kazališne družine Štolcer

Hajka Kazališne družine „Štolcer“ u kojoj sudjeluje sedam žena međusobno povezanih svakodnevnim životnim nitima male zajednice u jednom trenu uključuje i njihove ili tuđe muškarce.

„Bilo nas je pet vu kleti, saka druga bez pameti!“, stihovi su narodne pjesme poznate u nekoliko različitih inačica širom kajkavskog dijela Hrvatske, a motiv žena koje, uz međusobnu potporu, dodatnu hrabrost dobivaju u vinskoj kapljici, motiv je i u drugim vidovima umjetnosti.

Oluja, vino i povrijeđeni osjećaji vrlo brzo mogu pridonijeti tome da stvari izmaknu kontroli, no može li čovjek u kaotičnom ozračju to i ostati, odlučit će likovi u predstavi. Jednočinka o ženama, ali i čovjeku pokušat će stati u obranu ljudskosti i međusobnog poštovanja.

Predstava je na Festivalu kazališnih amatera Međimurja 2023. odabrana kao predstavnik Međimurja za 2. Festival hrvatske pučke drame u Murskom Središću. Anja Zanjko osvojila je nagradu za najbolju sporednu ulogu festivala, dok su za glavne uloge bili nominirani Dijana Kirić i Marko Baksa. Na 2. Festivalu hrvatske pučke drame, predstava Hajka nominirana je za najbolju predstavu festivala, a Kristina Štebih je osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu.

Režija: Dejan Buvač

Igraju: Dijana Kirić, Anja Zanjko, Amra Hrlec, Martina Roža, Andreja Grošević, Nevena Buvač, Kristina Štebih, Marko Baksa, Siniša Obadić, Ivica Mikolaj i Dejan Buvač

Galeriju pogledajte ovdje (HAJKA)

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE