Gradu Čakovcu prošao još jedan projekt vrijedan preko 200 tisuća eura

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu danas su potpisani i dodijeljeni ugovori za sufinanciranje mjera prilagodbe klimatskim promjenama. Između 79 odobrenih projekata je i onaj koji je kandidirao Grad Čakovec.

Radi se o  projektu „Krajobrazno uređenje parka kod Doma za starije i nemoćne (Ulica Matice hrvatske), čija ukupna vrijednost prihvatljivih troškova, uz osamdeset postotno sufinanciranje Fonda iznosi 202.399.02 eura.

Projekt obuhvaća uređenje parka kod Doma za starije i nemoćne u centru Čakovca i nabavu opreme kojom će se doprinijeti razvoju zelene infrastrukture. Cilj projekta je očuvanje i unapređenje zelenog karaktera i identiteta grada, stvaranje prostora prikladnog za život i podizanje kvalitete života. Projekt stvara preduvjete za zdrav okoliš, pridonosi smanjenju klimatskih promjena i očuvanju bioraznolikosti u urbanim sredinama. Postavljanjem standarda za zelene otvorene prostore teži se unapređenju mreže zelenih površina i postizanje veće ekološke ravnoteže te očuvanje društvenih, okolišnih i gospodarskih funkcija.

Kako je ovom prigodom istakla gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini: “Ovim projektom će se urediti nove površine u korist pješaka, biciklista i zelene infrastrukture. Nabavom vreća za zalijevanje stabala – sustav navodnjavanja kap po kap osigurat ćemo učinkovito održavanje dosad zasađenih mladih stabala i stabala koja zahtijevaju pojačano zalijevanje. Kroz nabavu vreća štedimo pitku vodu i osiguravamo izravno kontinuirano zalijevanje stabala.“

Ugovore su uz gradonačelnicu Čakovca Ljerku Cividini preuzeli i župan Međimurske županije Matija Posavec za projekte ozelenjavanje niza površina te razvoj zelene infrastrukture i uređenje parkovne arhitekture i pratećih sadržaja na dječjim igralištima, zatim gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek za sufinanciranje projekta uređenja parka u južnom dijelu grada, nazvan GoGreen II i predsjednik Općinskog vijeća Općine Nedelišće  Hrvoje Kolman za projekt pošumljavanja nasipa te uređenje šetnice na sepu u Pušćinama.

Ugovore su im uručili potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije Marija Vučković i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen.

Zajednička fotografija svih prisutnih Slika sa ceremonije Matija Posavec i Ljerka Cividini

Izvor i foto: Grad Čakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE