5 C
Čakovec
Utorak, 28 studenoga, 2023

Željko Sokač ostaje na čelu preloške Mladosti-Komet

Dosadašnji predsjednik Željko Sokač izabran je za novi mandat predsjednika NK Mladost-Komet Prelog. On je prihvatio da i dalje obnaša ovu funkciju funkciju uz uvjet da to bude još na godinu dana do jeseni 2022. godine.

Skupština kluba najbrojnije preloške sportske udruge

Najbrojnija sportska udruga u Prelogu, Nogometni klub Mladost Komet, koja broji preko 150 registriranih igračica i igrača, održala je u petak svoju izbornu Skupštinu.

Predsjednik Željko Sokač na početku se osvrnuo na prošlih skoro pet godina na čelu kluba. Posebno je istaknuo radove u Parku Mladosti. 

– U suradnji s Gradom Prelogom, iz oronulih speedway garaža, napravljene su dvije moderne svlačionice te uredska prostorija. Najvećim dijelom našim trudom, obnovljen je prostor nekadašnjeg kafića Speedway kluba. Kao nekadašnji član Speedway kluba, ponosan sam da smo sačuvali svaki pehar, svaku sliku, Speedway kluba Prelog. Malo neobično zvuči, ali da nismo sačuvali mi, nogometaši i to bi propalo.

Skupština NK Mladost-Komet Prelog

Uz objekt, koji danas uz nas koristi Moto klub Ren-ban, izgrađena je nadstrešnica. Postavljena je montažna tribina sa 340 sjedećih mjesta. Pripremljen je projekt nadstrešnice iznad montažnih tribina, a javljanjem na natječaj Hrvatskog olimpijskog odbora, odobren nam je iznos od 70.000 kuna kao dio sredstava za izgradnju nadstrešnice. Treba reći da smo dobili i sredstva u iznosu od 50.000,00 kuna od Međimurskog nogometnog saveza, kao pomoć za uređenje infrastrukture u Parku Mladosti. Uređene su stare svlačionice, kupljen novi spremnik za vodu, obnovljeni i pojačani tuševi, obnovljena ulazna vrata. Ako pogledate danas kompletan Park Mladosti, mislim da možemo biti ponosni kako on izgleda. Grad Prelog ishodio je građevinsku dozvolu za izgradnju terena sa umjetnom travom. Želimo li razvijati nogomet u Prelogu, to je prioritet. Ne za Nogometni klub Mladost Komet, već za Grad Prelog, rekao je predsjednik kluba.

Sokač je nabrojao i ekipe koje djeluju unutar kluba i njihove rezultate u netom završenoj sezoni.

– Trenutno unutar kluba djeluje 7 selekcija mlađih dobnih kategorija: U6 – dječaci do 6 godina, natječu se turnirski za ekipama svojeg uzrasta, trener je Patrik Šimunić, U7 – natječu se u Ligi početnika Međimurskog nogometnog saveza, trener Nikola Bukal, U8 – natječu se u Ligi početnika Međimurskog nogometnog saveza, trener je Denis Golubić, U11 – natječu se u 2. NL Zapad Hrvatskog nogometnog saveza, trener je Ivan Jarić, U13 – natječu se u 2. NL Zapad Hrvatskog nogometnog saveza, trener Ivan Zrna, U15 – natječu se u 2. NL Zapad Hrvatskog nogometnog saveza i Ligi MNS – a, njihov je trener Davor Balent, U19 – natječu se u Kvalitetnoj ligi Škola nogometa MNS – a, trener Krunoslav BauerS vratarima kluba radi trener Davor Čonkaš.

Gledajući ovu korona sezona: U7 prvaci, U11 prvaci, U15 prvaci Lige MNS – a, U19 viceprvaci i sudionici završnice Kupa Regije Sjever, istaknuo je Željko Sokač.

Osvrnuo se Sokač i na seniorsku ekipu te istakao zadovoljstvo ovogodišnjim finalom Kupa Međimurskog nogometnog saveza, čime je izboreno  pravo igranja u završnici Kupa Hrvatskog nogometnog saveza, kao i činjenicom da je seniorska ekipa gotovo kompletno, domaća, istaknuo je.

Tradicionalni malonogometni turnir i Ljetne noći 

Skupštinu kluba, koja je održana u Parku Mladosti pozdravili su i član Izvršnog odbora HNS – a i predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić te gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek. 

Ukoliko će epidemiološke mjere dozvoliti, Mladost Komet će u srpnju mjesecu organizirati tradicionalni Memorijal ing. Vladimira Skoka u malom nogometu i Ljetne noći Grada Preloga, najavio je Sokač.  (nl)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE