Sjednica Općinskog vijeća u Pribislavcu odgođena zbog nedostatka kvoruma

Jučer (četvrtak) u 18 sati trebala je biti održana 9. sjednica Općinskog vijeća u Pribislavcu, no sjednica se nije održala zbog nedostatka kvoruma.

Naime od ukupno 14 vijećnika, petero ih je bilo nazočno, šestero ih se ispričalo kako neće moći nazočiti samoj sjednici, dok se troje vijećnika jednostavno nije pojavilo. Matija Ladić predsjednik Općinskog vijeća tom je prigodom kazao kako se nada da se kolege kojih nije bilo nisu uplašile 11. i 12. točke dnevnog reda, kojima su se morale staviti van snage Odluke o naknadama vijećnicima i predsjedniku vijeća, te ista sredstva preusmjeriti umirovljenicima za “uskrsnice”. Očito socijalno osviještenim vijećnicima nije stalo da uzmu sebi i daju umirovljenicima, a za ubuduće bi možda bilo u redu da se i oni koji ne mogu doći na sjednicu ispričaju predsjedniku Općinskog vijeća koji saziva sjednice, a ne općinskoj načelnici.

-Nažalost, umirovljenici će morati pričekati da se kolege udostoje pojaviti na sljedećoj sjednici. Ovo je dokaz nemara, nerada i nefunkcioniranja Općinskog vijeća, smatra Ladić. Kao predsjedniku vijeća žao mi je što se ovakve stvari događaju, što je očito vlastiti interes više od interesa zajednice u kojoj živimo. Nadam se kako se ovakve stvari više neće događati i da ćemo u bližoj budućnosti osvijestiti socijalnu komponentu svakog pojedinca. Novu sjednicu sazvat ćemo najvjerojatnije već za idući tjedan, odnosno morati dio odraditi i telefonski  jer za neke odluke koje su trebale biti donijete na jučerašnjoj sjednici uz visinu paušalnog poreza za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu, odnosno za iznajmljivanje objekata u turističke namjene i Odluku o komunalnom doprinosu, vezani smo vremenskim rokom do kojeg moraju bit prihvaćene.

Ostavi komentar