Da nismo ovo napravili u zadnje četiri godine, ne bismo nikad!

Neuobičajeno vedar govor imao je Ervin Vičević načelnik Općine Selnica na današnjoj  svečanoj sjednici Općinskog vijeća održanoj na Markovo, sam Dan Općine Selnica. Kako i ne bi. Nakon puno porođajnih muka završen je velebni vatrogasni dom, moderni dječji vrtić, kao i stambena zgrada na Bukovčaku, gdje će u prizemlju biti novi uredi Općine te ambulanta, ljekarna, stomatološka ordinacija…

Ervin Vičević, načelnik Općine Selnica tijekom govora
Ervin Vičević zahvalio je svima koji su pomogli u realizacijama projekata

Pun zahvale bio je i za sve koji su mu pomogli, a naročito je zahvalio Draženu Srpaku s kojim je hodočastio po ministarstvima kada je postalo gusto oko financiranja novog vatrogasnog doma. Selnički vatrogasci su do sada imali najgore uvjete u Međimurju. Zahvalio je čak i županu Matiji Posavcu za pomoć oko dobivanja kredita kod banaka. Posavec, uzgred budi rečeno, nije bio na svečanoj sjednici. Valjda su izborni rezultati još previše svježi, načelnik je ipak član HDZ-a, no zato je sjednici nazočio gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik međimurskog HDZ-a i svježi saborski zastupnik.

Puna dvorana novog Vatrogasnog doma u SelniciIako se Vičević doista uspio održati u svečarskom tonu, ipak na trenutak nije mogao pobjeći od svog realističkog karaktera te je spomenuo i ponešto kalvarije koje su prošli zbog nelogičnosti u procesima kojima Hrvatska još uvijek obiluje, a koji  su se pojavljivali tijekom realizacije projekata. No naglasio je: – Da nismo ovo sve stisnuli i napravili u protekle četiri godine, ne bismo više nikad, jer inflacija je promijenila sve. Danas je Selnica mjesto u koje se doseljavaju nove obitelji pa čak i stranci, koji su dobrodošli.

– Nadam se da će investitori to prepoznati, jer Selnica se nalazi na idealnom području. Naročito zahvaljujem obitelji Krištofić i tvrtki Milena gradnja koji su se jedini javili na javni poziv za izgradnju stambeno poslovne zgrade, naglasio je Vičević. Upravo je zato poduzeću Milena gradnja i dodijeljena Plaketa općine te posebno izrađeni zlatnik s grbom općine.

Davor Debelec, predsjednik DVD-a Selnica pozdravlja i zahvaljuje prisutnima
Davor Debelec, predsjednik DVD-a Selnica pozdravlja i zahvaljuje prisutnima

Prije njega, na samom početku svečane sjednice, prisutne je u novom Vatrogasnom domu u kojem je sjednica bila i održana pozdravio Davor Debelec, predsjednik DVD-a Selnica. Zahvalivši svima na podršci i potpori u ostvarenju njihovog sna – modernog vatrogasnog doma s poligonima za vježbanje.

Nikola Hren, predsjednik Vijeća Općine Selnica drži govor pred punom dvoranom
Nikola Hren, predsjednik Općinskog VIjeća svečano se obraća prisutnima

Punoj dvorani obratio se i predsjednik Općinskog vijeća Nikola Hren, koji je više u prigodnom, svečarskom tonu zahvalio svima na dobroj suradnji građanima, vijećnicima ali zaposlenicima općine izrazivši zadovoljstvo učinjenim. Istaknuvši da kredit koji su im dali građani na izborima treba korektno i vratiti te da vjeruje da to dobro rade.

Prisutne je pozdravio i Dražen Srpak, gradonačelnik susjednog Murskog Središća, naglasivši neraskidivu i povijesnu povezanost Selnice i Murskog Središća koji su nekad bili u istoj župi.

– Uvijek smo se oslanjali jedni na druge i tako ćemo i u budućnosti, rekao je između ostalog Srpak.

Gosti na svečanoj sjednici općinskog vijećaVrhunac svečanosti bila je dodjela općinske plakete i priznanja. Plaketu je dobila Milena gradnja d.o.o. za izgradnju poslovno stambene zgrade te doprinos razvoju općine s gospodarske i demografske razine koju vode Milena i Zvonko Krištofić.

Zvonko Krištofić, direktor Milena gradnje zahvaljuje u ime svih dobitnika priznanja
Zvonko Krištofić, direktor Milena gradnje zahvaljuje u ime svih dobitnika priznanja

Zahvalnicu je dobila javna ustanova za zaštitu prirode Međimurska priroda za dugogodišnje provođenje zaštite vodozemaca na području općine Selnica, a zahvalnicu je primio ravnatelj mr. sc. Siniša Golub.

Zahvalnicu su dobili i Ivan Premuš i Antun Sić za volonterski rad i održavanje kapelice sv. Florijana u Zebanec Selu koji su i pokrenuli inicijativu za izgradnju te kapelice prije pet godina.

Ignac Ratajec iz Merhatovca primio je zahvalnicu za višestruko darovanu krv, izraženu plemenitost i humanost darivavši krv više od 50 puta.

Zahvalnica je dodijeljena i Gordani Lukić za uspješnu i korisnu suradnju s općinom Selnica. Ona je danas direktorica Razvojne organizacije zaštite potrošača, ali zbog poslovnog puta nije mogla preuzeti zahvalnicu na svečanosti.

Dobitnici plaketa i nagrada Općine Selnica s načelnikom Ervinom Vičevićem i predsjednikom VIjeća Nikolom Hrenom
Ervin Vičević, Siniša Golub, Antun Sić, Ivan Premuš, Ignac Ratajec, Nikola Hren te Milena i Zvonko Krištofić

Svečanoj sjednici svečani ton dale su članice KUD-a Selnica, sekcija Ženska vokalna skupina Sveti Marko, koje su otpjevale nacionalnu, vatrogasnu i selničku himnu, a nakon toga i skladbu Rijeka Mura tiho šumila.

Svečanu sjednicu uveličali su i brojni gosti iz prijateljskih općina i gradova. Stigla je čak i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, Josip Mišković gradonačelnik grada Popovača sa svojim zamjenikom Lovrom Miklaužićem, Andreja Šelko Marković kao predstavnica grada  Sv. Ivan Zelina, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, Dražen Srpak gradonačelnik Murskog Središća, Mihael Grbavac načelnik Općine Vratišinec, Anđelko Nagrajsalović načelnik Sv. Juraja na Bregu, Martin Srša načelnik Sv. Martina na Muri s Ivicom Kutnjakom predsjednikom Općinskog Vijeća, Robert Meglić načelnik Šenkovca, Goran Lovrec načelnik Općine Gornji Mihaljevec, Antun Zadravec kao predstavnik Općine Štrigova, Zvonimir Taradi načelnik Belice; Sunčana Glavina direktorica Međimurskih voda.

Garaža Vatrogasnog doma korišena je kao dvorana za svečanu sjednicu
Jedva su svi stali u garažu novog Vatrogasnog doma

Bili su prisutni ravnatelji odgojno obrazovnih jedinica na području Općine Selnica: Bernarda Tkalčec (OŠ Selnica); Mateja Tuksar (dj. Vrtić Zvončići); Grozdana Žagar (dj. Vrtić Dječja Mašta). Te župnik Župe sv. Marka u Selnici  vlč. Mario Križanac. Sjednici je nazočio i Miljenko Vrbanec načelnik policijske postaje Mursko Središće te u ime načelnika PU Međimurske Ivana Sokača.

Dio članova DVD-a Selnica na svečanoj sjednici
Članovi DVD-a Selnica jako su ponosni na svoj novi dom

Bogat program uz Dan općine Selnica 2024. nastavlja se i u petak subotu i nedjelju, a program možete pogledati klikom OVDJE.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE