Vratišinčanke Morena, Sanja i Laura dokaz su da nogomet nije isključivo muški sport

Morena Mikolaj Sanja Šoltić Laura Zadravec 1

Moderna vremena izjednačila su muškarce i žene u gotovo svim poljima, više gotovo i nema „muških“ i „ženskih“ poslova, hobija i zanimanja.

Da se situacija znatno promijenila i u sportu, dokaz su tri hrabre Vratišinčanke koje na travnatim terenima uspješno pariraju svakom muškom protivniku. Morena Mikolaj, Sanja Šoltić i Laura Zadravec koje već desetak godina aktivno treniraju nogomet u ŽNK Katarina Zrinski, službeno su dokazale da nogomet više nije isključivo muški sport.

Ove hrabre mlade žene, suigračice su, ali i prijateljice. Morena je učiteljica informatike, Sanja je arhitektonski tehničar, ali je trenutno nezaposlena, a Laura je studentica managementa u turizmu i sportu u Čakovcu. Slobodno vrijeme koje ostaje nakon posla ili školskih obveza, provode na treninzima i utakmicama, a druže se i u slobodno vrijeme.

Morena i Sanja počele su trenirati nogomet u ŽNK Oaza Selnica, a Laura im se pridružila nešto kasnije. Otada ne odustaju od svoje ljubavi prema nogometu i za sada ne namjeravaju prestati igrati.

Kroz nogomet proputovale su po cijeloj Hrvatskoj (od Osijeka do Dubrovnika), sklopile brojna nova prijateljstva, a učvrstile međusobno.
Sastavni dio nogometa su i ozljede, od kojih je svaka imala nekoliko, no, to nije razlog da, nakon oporavka, ne krenu dalje, s još većom voljom i motivacijom. Do kada, pitali smo ih, a odgovorile su dok nas zdravlje posluži.

Obitelj i prijatelji podržavaju ih u svakom njihovom uspjehu, a mi im želimo što dužu i što kvalitetniju sportsku karijeru.

(as)

Ostavi komentar