Osmi koncert Marijanskih pjesama u crkvi u Vratišincu, ujedno i oproštajni za župnika Pavla Mesarića

Vokalna skupina KUU Drušvo žena Gornji Kraljevec

Po osmi put održan je u župnoj crkvi u Vratišincu koncert sakralnih Marijanskih pjesma.

Kolovoz je mjesec kad se slavi Gospa Snježna, 5. kolovoza i Velika Gospa, 15. kolovoza, a to je mjesec kada se najviše hodočasti u Marijanska svetišta. Iz Međimurja  najviše u Mariju Bistricu.

KUU Društvo žena Gornji Kraljevec baš zato početak kolovoza bira za organizaciju  koncerta Marijanskih pjesama u župnoj crkvi u Vratišincu. Ove nedjelje nastupili su Ženska vokalna skupina KUU Društvo žena Gornji Kraljevec pod ravnanjem  Julijane Kočila, Zbor župe Uzvišenja sv. Križa Vratišinec, pod ravnanjem  Branka Jalšovca, Mješoviti pjevački zbor Dr. Vinko Žganec iz Vratišinca pod ravnanjem profesora Tomislava Cvrtile.

Na koncert su došli Mihael Grbavec, načelnik Općine Vratišinec i predsjednica Općinskog vijeća Milena Granatir.

Misa za pokojne zboraše

-Od davnina narod se utjecao Blaženoj djevici Mariji, pa neka ove skladbe budu za sve naše pretke koji su štovali Gospu, neka budu zagovor za sve mlade i djecu da nam ostanu vjerni nauku apostolskom i vjerni crkvi s Papom na čelu. Pjesmom smo joj izrazili ljubav i poštovanje, zamoliti da nas zaštiti od raznih vrsta bolesti, od koji danas mnogi trpe, neka ove pjesme budu za sve starije, da ostanu ustrajni u svjedočenju bogatog životnog iskustva, osobito vjernog, svojim obiteljima u kojima žive i zajednicama, župama u kojima djeluju, da na temelju tog iskustva mladi vide primjer Božjeg djelovanja, kazala je Štefica Jambrošić, predjednica KUU Društva žena Gornji Kraljevec. Poželjela je neka ove pjesme izmole duh molitve u našim obiteljima, jer gdje se moli tamo dolaze blagoslov i sreća, da naše kuće postanu mala Marijanska svetišta i ognjišta prema Mariji i Bogu.

Sveta misa koja je prethodila koncertu bila je služena za pokojne članove pjevačkih skupina: Anicu Sabolčec, Miru Mavrin i Slavicu Benc.

Oproštaj od župnika

Ove godine koncert se održao nešto ranije, uoči blagdana Gospe Snježne, čija slika iz 1522. godine krasi župnu crkvu. Prvi koncert  2014. godine započet je u suradnji sa župnikom Pavlom Mesarićom, pa je da ovaj koncert također bio svojevrsni oproštaj od njega obzirom da uskoro odlazi na službu u drugu župu. U znak zahvale za suradnju i za sve  molitve  u ime KUU Društvo žena Gornji Kraljevec kao sjećanje učile su mu sliku koja će ga sjećati na Župu Vratišinec, Gornji Kraljevec i Remis.

 

 

Ostavi komentar