Sveti Martin na Muri: Stanovnici Poljske ulice ove godine dobivaju kanalizaciju

Stanovnici najmlađe i po mnogima najljepše Poljske ulice u Svetom Martinu na Muri dobit će sustav odvodnje otpadnih voda.

Načelnik Općine Martin Srša održao je sa stanovnicima Poljske ulice sastanak na kojem im je priopćio vijest o izgradnji kanalizacije u njihovoj ulici. Poznato je da se na području Općine Sveti Martin na Muri odvija projekat Aglomeracije, ali Poljska ulica nije bila obuhvaćena tim projektom.

U spomenutoj ulici koja se nalazi na svega dvjesto metara od centra Općine, izgrađeno je preko četrdeset stambenih jedinica u kojima živi isto toliko mladih obitelji s djecom, a prošle 2022. godine u toj ulici rođeno je petero mališana. U dogovoru s Međimurskim vodama izrađen je projekt, ishođena građevinska dozvola, napravljena procjena troškova izgradnje te dogovoren način plaćanja.

Općina i Međimurske vode potpisale su sporazum o izgradnji te će se kroz petnaestak dana  raspisati javna nabava i odabrati najpovoljniji izvođač. Bude li išlo sve po planu radovi bi mogli započeti u svibnju ili početkom lipnja, a završetak i spajanje na sustav do kraja ove godine.

Nakon izgradnje kanalizacije pristupit će se asfaltiranju ulice i pješačkih staza te izgradnji dječjeg igrališta.

Ovime izgradnja sustava otpadnih voda u Općini Sveti Martin na Muri ne staje jer je i za Gospodarsku zonu Sveti Martin izrađen projekt i napravljena procjena troškova izgradnje, a za Toplice Sveti Martin i okolna mjesta upravo je u tijeku projektiranje i rješavanje imovinsko pravnih poslova.

Dobro je poznato da je izgradnja kanalizacije iznimno skup zahvat, ali je dugoročna korist zaštite podzemnih voda i prirode nemjerljiva. (Općina Sveti Martin na Muri)

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE