Klasika uz Muru: Ronald Braus gost je koncerta Dominika Padarića

Dominik Padarić
Dominik Padarić

Operni pjevač Ronald Braus bit će specijalni gost na koncertu Dominika Padarića koji će se održati na blagdan Velike Gospe u utorak, 15. kolovoza, s početkom u 20 sati.

Pozornica za koncert pod nazivom Klasika uz Muru bit će postavljena kod  Mlinarske kuće u Žabniku. Uz Ronalda Brausa, gosti koncerta bit će sopranistica Gabrijela  Hrženjak te Matija Turk i Danijel Oto na klaviru. Organizatori poručuju da ponesete svoje dekice i da tako na neklasičan način uživate u koncertu klasične glazbe. U slučaju lošeg vremena, koncert će se održati u crkvi sv. Ane u Hlapičini.

Dominik Padarić (bariton) iza sebe ima četiri solistička koncerta u rodnom kraju. Do sada je na međunarodnim natjecanjima osvojio tri nagrade, prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju mladih solo pjevača Vera Kovač Vitkai 2014. u Novom Sadu, zatim je godinu dana kasnije na istoimenom natjecanju osvojio opet prvu nagradu, kao i u Osijeku u svibnju 2015. godine na Međunarodnom natjecanju Lav Mirski. Čest je gost Međimurske popevke jer nastoji pridonijeti održavanju tradicije međimurske popevke i njezine interpretacije. Nastupio je na Varaždinskim baroknim večerima, s Varaždinskim komornim orkestrom, a već duže vrijeme odrađuje sve zapaženije nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu. Prošle je godine održao koncert s Marijom Husar Rimac.

Ulaz na koncert je slobodan!

Ostavi komentar