Peta Vesela škola nogometa u M. Mihaljevcu okupila oko 200 djevojčica i dječaka

U Malom Mihaljevcu i ove se godine održava besplatna Vesela škola nogometa, u kojoj oko 200 djevojčica i dječaka u dobi od 2 do 12 godina tijekom cijelog tjedna mogu uživati u brojnim sportskim edukacijama i popratnim događajima.

Organizatori projekta, koji se održava po 5. puta za redom, su Udruga mladih Mali Mihaljevec i Udruga mladih Mihovljan, čiji su članovi ujedno i treneri mališanima. Pripreme za školu započele su tijekom lipnja i srpnja seminarima u Mihovljanu, gdje je 24 trenera osmislilo raznovrsne zabavne dječje igre.

Prvom danu nogometne škole prisustvovao je i župan Međimurske županije Matija Posavec, koji je i otvorio program, a uz njega su nazočili i zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved, načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat, načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović, zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postaje Grada Čakovca Robert Meglić i predstavnica Policijske uprave međimurske Nataša Jalšovec-Tomašić.

Župan Posavec: „Međimurje je bogato ovakvim vrijednim projektima“               

Međimurska županija snažno podupire svaku aktivnost kojoj je svrha da potakne djecu na bavljenje sportom, a ova manifestacija ne samo da potiče tjelesnu aktivnost, već kroz zabavni sadržaj promiče zdravi način života. Lijepo je vidjeti sve generacije na okupu, od mališana i mladih, do roditelja i starijih, kako se uključuju u ovakve projekte, kojih na sreću u Međimurju ima mnogo – rekao je župan Posavec.

Glavni koordinator projekta Vedran Kovačić, istaknuo je kako je cilj pokrenuti djecu da se maknu od svakodnevnice računala i mobitela, te da provedu što više vremena u prirodi.

– Želimo da se djeca zabave i razgibaju na otvorenome. Polaznici su podijeljeni u grupe po godištima i prolaze kroz 12 polja s različitim igrama loptom i drugim rekvizitima – dodao je.

Tijekom pet dana djecu očekuje mnogo zabave, ali i edukativnih sadržaja, a sudjeluju i roditelji koji će se posljednjeg dana manifestacije također okušati u natjecanju.

Osim učenja nogometnih osnova, organizatori su pripremili prezentaciju rada vatrogasaca i policije, dok svi sudionici posljednjeg dana, u petak, mogu uživati u nastupu komičara Vlatka Štampara i Tomislava Koze Kozačinskog.

Mladim organizatorima iz Malog Mihaljevca i Mihovljana podršku daju i članice i članovi Udruge žena Mali Mihaljevec, DVD-a Mali Mihaljevec i NK Mali Mihaljevec.

Izvor i foto: Međimurska županija

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE