Železna Gora: Sanirano klizište s 980 drenova!

U tjednu iza nas završeni su radovi na najvećem klizištu u Općini Štrigova, u Železnoj Gori, na prostoru površine 10 hektara.

Na tom području bilo je ugroženo 10-tak kuća od kojih su neke imale veća oštećenja. U sklopu cjelokupnog projekta najprije su napravljena geomehanička ispitivanja i mjerenja. Napravljen je glavni projekt sanacije za što je iz općinskog proračuna izdvojeno nešto manje od 200 tisuća kuna. Projekt je izradila tvrtka SPP d.o.o. iz Varaždina. Projekt sanacije klizišta vodio je zamjenik načelnika Damir Kovačić.

Damir Kovačić
Damir Kovačić

U prosincu 2018. godine krenula je sama sanacija klizišta. Najpovoljniji izvođač radova bila je tvrtka Hidrotehnika d.o.o. iz Savske Vesi. Vrijednost radova iznosila je 1.103.000 kuna s PDV-om, od čega je 600.000 kuna sufinanciralo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, dok je ostatak izdvojeno iz općinskog proračuna. Izgrađeno je 980 metra drenova. U projekt su se uključile i Hrvatske vode koje su izradile odvodni kanal u koji su spojeni izgrađeni drenovi.

dav

Ostavi komentar