PREKOPA: Udario u metalnu ogradu, a potom konzumirao alkoholna pića!

Ilustracija

Jučer, 6. lipnja 2019. godine oko 18 sati u Prekopi dogodila se prometna nesreća u kojoj je 39-godišnji vozač Citeroena Berlingo, čakovečkih registarskih oznaka, zbog neprilagođene brzine u desnom zavoju sišao vozilom izvan kolnika te prednjim dijelom udario u metalnu dvorišnu ogradu, izvijestila je PU međimurska. 

Nakon prometne nesreće vozač je s vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen. Policijski službenici alkotestiranjem vozača utvrdili su da je nakon nesreće, a prije nego je nad njim obavljeno ispitivanje, konzumirao alkoholna pića.

Zbog počinjenja prometnih prekršaja vozač je prekršajno sankcioniran.

Upozoravamo sve sudionike u cestovnom prometu na odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama da od trenutka nastanka prometne nesreće pa dok se nad njima ne provede postupak ispitivanja prisutnosti alkohola, droga ili lijekova u organizmu, ne smiju uzimati alkoholna pića, droge ni lijekove koji mogu utjecati na psihofizičke sposobnosti i na sposobnosti upravljanja vozilima.

Ujedno, ako je prometnom nesrećom nastala samo materijalna šteta, vozači moraju odmah ukloniti vozilo sa ceste radi daljeg nesmetanog protoka prometa (ako je moguće) te ako ne žele intervenciju policije, popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke s drugim vozačem.

Nadalje, ako na mjestu nesreće nema vlasnika vozila, odnosno vlasnika neke druge oštećene stvari, npr. ograde i slično, vozač je dužan vlasniku vozila ili druge oštećene stvari ostaviti svoje podatke i podatke o vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću.

Ostavi komentar