Općina Strahoninec: Sigurnost mještana na prvom mjestu

Poleve
Kamera na Polevama

Općina Strahoninec šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo. 

Stalna komunikacija mještana Strahoninca sa svojom lokalnom vlašću iznjedrila je mnoge kvalitetne projekte za povećanje kvalitete života. Predstavke, peticije, pritužbe pa i pohvale kao sredstvo zaštite prava građana legitimne su i dobrodošle u Jedinstvenom upravnom odijelu Općine. Peticije koje su do sada došle bile su sve vezane uz smirivanje prometa te prometne znakove i ogledala za preglednost.

Na sve dosadašnje načelnik Franjo Lehkec je pozitivno odgovorio jer je utvrđeno da su bile opravdane. Peticija, koju je Općina primila od mještana Dravske ulice i Poleva, je da se poveća sigurnost prometa smanjivanjem brzine kretanja vozila, smanjenje razine buke i onečišćenja zraka uspornicima prometa. Međutim ovakvo rješenje Općina nije mogla sprovesti jer nisu dobivene sve potrebne suglasnosti. 

Na razini struke stoga je odlučeno da se na Polevama postavi kućište za kameru za nadzor brzine kretanja vozila što je i realizirano 23. veljače 2020. godine. Kameru postavlja i nadzire MUP Čakovec, a postavljanje kućišta,  čija cijena je 37.375,00 kn,  platili su Općina Strahoninec i Županijska uprava za ceste u omjeru 50%/50%. 

Druga peticija, također vezana uz usporavanje prometa uspornicima, mještana ulice Katarine Zrinski stigla je ovih dana na stol načelnika. Ulica je nova s puno doseljenih obitelji s malom djecom.

Ima  pješačku stazu, ali je skoro cijelom svojom dužinom ravna. Stoga je utvrđeno da je peticija opravdana i potpisana od gotovo svih stanovnika  te ulice te će se tu izgraditi uspornici prometa. Načelnik je naručio snimanje stanja i izradu projektne dokumentacije. Nakon dobivanja svih potrebnih suglasnosti krenut će se u izgradnju, što se očekuje u sljedećim mjesecima.

Josip Šipek

Ulica Katarine Zrinski
Ulica Katarine Zrinski

Ostavi komentar