OŠ Podturen u projektu Erasmus: Zanimljive kreativne radionice!

OŠ Podturen sudjeluje u projektu Erasmus +, te su se u sklopu projekta, u utorak, 21. siječnja u školi održavale zanimljive kreativne radionice. Pripremljene su zbog dolaska u goste učenika i učitelja iz zemalja partnera u projektu Erasmus + „Way back to school“ ( Italija, Turska, Španjolska, Irska i Hrvatska ).

U radionici izrade cvjetova i cvjetnih aranžmana iz krep papira što je tradicija u Podturnu, sudjelovale se žene iz udruge Turen općine Podturen uz voditeljicu Nataliju Dvanajščak, učiteljicu engleskog jezika te uz pomoć Snježane Vuković, učiteljice njemačkog jezika i Tanje Polanec, odgojiteljice.

Radionicu šivanja čestitki i slika na papiru tehnikom pick-point vodila je Milena Mikulčić, učiteljica matematike te pomoćnice u nastavi, Irena Tot i Ivana Ovčar. Gosti su uživali u ovom obliku rada što je vidljivo iz prekrasnih radova, a radionice su završile u ugodnom ozračju uz međimursku pjesmu i ples. Učenici iz Turske i Italije predstavili su radionicu izrade slika uljanim bojama. Kako je interes za radionicu bio velik, nastavljena je
drugog dana u prijepodnevnim satovima.

Na svim spomenutim radionicama osim stranih sudionika sudjelovali su i učenici OŠ Podturen Emily Božić, Sara Srpak, Mia Šela, Dora Balog, Jelena Šoltić, Klara Mikulčić te Leo Sovar.

Ostavi komentar