Hoće li se danas izglasati nepovjerenje predsjednici OV Podturen Mirjani Murk?

Mirjana Murk, predsjednica OV Podturen
Mirjana Murk, predsjednica OV Podturen

Danas u 20 sati zasjeda Općinsko vijeće Podturen na svojoj 16. sjednici. Na dnevnom redu našle su se dvije točke: Odluka o donošenju II. izmjena i dopuna prostornog plana uređenja Općine Podturen, te glasovanje o nepovjerenju predsjednice Općinskog vijeća Podturen.

Drugu točku predložilo je pet vijećnika, Vladimir Križaić (nezavisna lista mr. sc. Vladimir Križaić), Mario Kovačić (nezavisna lista Mario Kovačić), Vjenceslav Hranilović (HSLS), Vladimir Sabol (HSS) i Josip Balog (Romska nacionalna manjina).

Kako su nezadovoljnici vijećnici naveli u predlaganju točke, zbog nepoštivanja usmenog dogovora i pismene podrške za imenovanje predsjednice od strane takozvane Spasovske koalicije s rotacijskim mandatom na dvije godine, te iz nekulturnih djelovanja predsjednice Murk slijedeći vijećnici traže glasovanje o njezinog povjerenju kao predsjednici Općinskog vijeća Općine Podturen.

Podsjetimo, na prošloj sjednici OV Podturen ostavku na mjestu potpredsjednika Općine Podturen podnio je nezavisni vijećnik i potpredsjednik vijeća Vladimir Križaić. 

Zašto se raspala Spasovska koalicija?

– Po isteku dvogodišnjeg dogovorenog rotacijskog mandata, konstatiram da Spasovske koalicije više nema jer je vodstvo SDP-a općinsko i županijsko sada na čelu s Mirjanom Murk već unaprijed izmanipuliralo dogovorenu rotaciju funkcija koja se vidjela nakon pola godišnjeg mandata kada je Mirjana Murk odbila promjenu Statuta i Poslovnika općine Podturen u suradnji s HDZ-om, kazao je Križaić i dao ostavku na funkciju potpredsjednika.

Takozvana Spasovska koalicija koja je dogovorena samo usmeno, podrazumijevala je dogovor između Mirjane Murk i Vladimira Križaića o rotacijskom mandatu. Predsjednik vijeća sada bi, prema njihovom dogovoru trebao biti Križaić, ali Mirjana Murk mu ne želi predati tu funkciju.

foto: dv

Ostavi komentar