17.2 C
Čakovec
Četvrtak, 31 kolovoza, 2023

Završeni su radovi na izgradnji spojne ceste u Podbrestu

Općina Orehovica šalje priopćenje za medije o o završetku radova u gospodarskoj zoni Podbrest, koje u nastavku u cijelosti objavljujemo. 

U gospodarskoj zoni Podbrest završeni su radovi na izgradnji I. faze spojne ceste sa ŽC 2038 i LC 20037. U prvoj fazi radova izgrađen je dio ceste koji se sastoji od prometnice dužine 827,81 m te uzdužnih parkirališta sa lijeve i desne strane prometnice. Novoizgrađena parkirališta stvorila su potreban parkirni prostor uz groblje u Podbrestu. Uzduž prometnice u funkciji je 78 parkirališnih mjesta od čega su 4 za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Oborinske vode odvode se preko slivnika u projektiranu oborinsku odvodnju čime je osigurana funkcionalnost prometnice i parkirnih mjesta.

Radovi na izgradnji ceste započeli su krajem kolovoza 2019. godine, a izveo ih je ugovoreni izvođač Pavlic Asfalt Beton. Ukupna vrijednost investicije, s provedenim nadzorom, iznosi 1.782.638,14 kuna.

Spomenuti projekt sufinanciran je od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 500.000,00 kuna odnosno 28%, dok je preostali dio od 1.282.610,58 kuna odnosno 72% podmiren iz Proračuna Općine Orehovica.

Ulaganje u komunalnu infrastrukturu u Gospodarskoj zoni Podbrest preduvjet je za gospodarski razvoj Općine Orehovica. U 2020. godini predviđen je nastavak radova na izgradnji ceste i uspostavi javne rasvjete u Gospodarskoj zoni Podbrest. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 6.323.282,66 kn, te je spomenuti projekat prijavljen na raspisani natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te se traži sufinanciranje u iznosu od 1.000.000,00 kuna.

S obzirom na nastalu situaciju s korona virusom (COVID-19), nadamo se da Ministarstvo neće odustati od sufinanciranja projekta, pogotovo od ovakvih koji su od značaja za gospodarski razvoj.  Kako bi se uspješno dovršio projekt izgradnje spojne ceste u izdvojenom području gospodarske zone Podbrest, potrebno je ishoditi  dodatna sredstva, stoga je u planu prijaviti spomenuti projekt na još neki od raspisanih natječaja, a posebno se nadamo da će Ministarstvo poljoprivrede odnosno Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisati natječaj za mjeru 7.2.2

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE