HDZ Orehovice: Načelniče Bukal priznajte istinu i ne obmanjujte birače!

Marko Hunjadi-predsjednik OO HDZ Orehovica
Marko Hunjadi-predsjednik OO HDZ Orehovica

Obzirom na više dezinformacija puštenih u javnost od strane aktualnog načelnika općine Orehovica i sadašnjeg kandidata „u lovu“ na ponovni mandat, Franje Bukala, želimo javnosti i biračima „podastrijeti“ pravu istinu, poruka je Općinski odbor HDZ-a Orehovice.

Priopćenje Općinski odbor HDZ-a Orehovice prenosimo u cijelosti:

Gospodin Bukal hvali se postignutim rezultatima tijekom svojih načelničkih godina, a prava je istina da unazad nekoliko mandata nije uspio provesti dva najvažnija projekta za tamošnju općinu i mještane – školska sportska dvorana i gospodarska zona.

Doduše, sada se za dovršetak dvorane zadužila Međimurska županija, kako bi se ipak taj višegodišnji „cirkus“ od golih stupova (iako sada pod krovom) priveo kraju. Naime, stalno proziva nadležna ministarstva u Zagrebu, te kako mu HDZ-ova Vlada nije željela pomoći, pa se pitamo zašto nije lobirao kad je „Milanovićeva“ Vlada bila na vlasti? Što je radio svih tih godina? Štoviše, i na županijskoj razini čak je i pročelnik za Upravnog odjela za društvene djelatnosti, gospodin Branko Sušec, mještanin Orehovice, pa se smatralo da će se i on više potruditi oko dvorane. Isto vrijedi i za formiranje gospodarske zone.

Istina je slijedeća: Tamošnji je općinski HDZ cijelo vrijeme nudio pomoć oko rješavanja nabrojenih projekata, nudio ruku pošteno i bez fige u džepu za suradnju na predstojećim lokalnim izborima, za boljitak svih mještana općine, bez obzira na stranačku pripadnost…i sl., no, načelnik se predomislio u zadnji čas.

Ne, HDZ ne plače sada zbog toga što nam je gospodin Bukal pokazao leđa, već zbog toga što mještani neće imati velike koristi od njegovih politika. Dapače, HDZ je ponosan što je za mještane općine Orehovice izlobirao projekt u sklopu regionalnog razvoja, za dvoranu – 850.000 kuna (maksimalni iznos po raspisanom natječaju), te 250.000 kuna za uređenja mjesnog groblja u Orehovici. Oko toga su se najviše potrudili predsjednik međimurskog HDZ-a i saborski zastupnik, Darko Horvat, predsjednik OO HDZ Orehovice, Marko Hunjadi ujedno i vijećnik u tamošnjem OV-u, pruživši načelniku Bukalu i gospodinu Sušecu svesrdnu pomoć na nekoliko sastanaka.

I šećer na kraju: U vrlo kratko vrijeme gospodin Bukal ide u mirovinu, te će svoje načelničko mjesto (ukoliko pobijedi obzirom da će se i sada kandidirati za načelnika) prepustiti drugoj osobi, kandidatkinji za zamjenicu, što je legalno, no, nije moralno i smatramo da na takav način obmanjuje birače.

Ostavi komentar