Vijećnik Franjo Cimerman pita: Zašto se biorazgradivi otpad umjesto u smeđe kante skuplja u plastične vreće?

Franjo Cimerman, vijećnik Nedelišća
Franjo Cimerman, vijećnik Nedelišća

Sjednica Općinskog vijeća Nedelišća počela je aktualcem koji je bio u znaku komunalnih i prometnih pitanja. Prvi se javio vijećnik Franjo Cimerman. 

– U siječnju 2018. na ovom smo vijeću donijeli odluku o dodatnom skupljanju biorazgradivnog otpada, te propisali kako će se skupljati. Pri tome je propisano da će se skupljati u kante smeđe boje. ČAKOM je to prihvatio u jesen 2018. godine i odmah svim građanima značajno povećao cijene usluga odvoza. Dok su se čekale nove kante, kao privremeno rješenje uvedeno je skupljanje biootpada u plastične vreće. Ta privremena mjera traje još i danas, a građanima već godinu dana stižu veći računi za odvoz otpada, rekao je na aktualcu vijećnik Cimerman. 

Dodao je kako je skupljanje biootpada u plastične vrećice neprimjereno, građani ih ne mogu ostaviti vani zbog noćnih životinja, ali ih se ne može čuvati niti u kući zbog smrada i drugih nuspojava. 

– Skupljanje biorazgradivog otpada nije zaživjelo u Općini Nedelišće što se može jasno vidjeti po količini ostavljenih vreća kraj ulice u one dane kad se skuplja samo biootpad. ČAKOM s druge strane naplaćuje punu cijenu kao da svaki tjedan, u svakom kućanstvu prazni velike plastične kante. Ovo je izigravanje odluke i varanje građana koji godinu dana plaćaju uslugu koju zapravo ne dobivaju. Gdje je zapelo i kada će se otpad početi odvoziti prema dogovorenim pravilima, pita se Cimerman.

Ostatak sjednice, te što mu je odgovorio načelnik Dania, pročitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina koje možete kupiti diljem Međimurja!

Ostavi komentar