Ukope pokojnika na području Nedelišća od svibnja preuzima Ned-kom

Komunalno poduzeće Ned-kom iz Nedelišća preuzet će od početka svibnja ukope pokojnika koje je dosad vršio ČAKOM. Nedelišćanski Ned-kom osnovan je 1. svibnja 2019. godine, a ponudu trgovačkog društva čine i uslužne djelatnosti uređenja i održavanja krajolika, zelenih površina, rušenja drveća, odvoz zemlje, košnju, kao i održavanje groblja, istaknuo je načelnik Darko Danija. 

– Krećemo s vlastitim ukopima početkom svibnja, naglasio je na početku Danija te dodao kako na sva tri groblja na području općine Nedelišće imaju prosječno od 120 do 160 ukopa godišnje. 

Ned-kom je nadležan za tri groblja na području općine Nedelišće, a to su Nedelišće, unutar naselja Macinec samo za mještane Macinca, dok se prije ulaska u mjesto Macinec nalazi groblje koje koriste mještani Gornjeg Hrašćana, Črečana, Trnovca i Paraga. 

– Želimo građanima biti maksimalno na usluzi. Dok građani imaju smrtni slučaj, sve mogu dogovoriti u cvjećarnici Platana koja se nalazi kod groblja u Nedelišću, tako će svaka organizacija oko sprovoda biti jednostavnija, ističe načelnik.

Ostavi komentar