TZ Nedelišće, Udruga žena i KUU Seljačka sloga na 7. Festivalu istarske supe u Rovinjskom selu

Turistička zajednica Općine Nedelišće, Udruga žena Nedelišće i KUU Seljačka sloga sudjelovali su na 7. Festivalu istarske supe u Rovinjskom selu. Bila je to nezapamćena fešta koja slavi i promovira istarsku supu, a ujedno objedinjava sve domaće, autohtone delicije i proizvode Rovinjštine. 

Prvi dan na izložbi vina i ulja, Nedelišćanci su prikazali kako se pletu cekeri, prezentirali tjesteninu Marodi, bučino ulje Poljoposavec i meso z tiblice OPG-a Đuran, kao i vina Cmrečnjak. Uz fine međimurske delikatese, bili su najposjećeniji štand i zbog domaćih kolača koje su priredile članice Udruge žena Nedelišće. 

– Ovo je prvi puta da smo sudjelovali na festivalu istarske supe, a u Vodnjanu smo bili četiri godine za redom, kao i oni kod nas, rekao je Darko Dania, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Nedelišća. 

Šef kuhinje Ivan Trojnar predstavio je kako se kuhala istarska supa na kreativni način. To su predstavili na drugom danu boravka u Istri. Inače, temeljni sastojci za istarsku supu su teran, maslinovo ulje, šećer i papar. Kreativna supa na međimurski način bila je uz vino Merlot, bučino ulje, klinčić, šećer i papar. Uz to dodatak poslužen je prepečeni domaći kukuruzni kruh koje su pripremile žene iz udruge.

Ostavi komentar