FOTO: NEDELIŠĆE Dani zahvalnosti, plodovi zemlje i nezaobilazan gastro show uz Tomislava Špičeka!

Nedelišće je danas središte i okupljalište zaljubljenika u domaće plodove zemlje, gastro tradiciju i kulturnu baštinu međimurskog kraja. Najdugovječnija i najveća jesenska manifestacija u Općini Dani zahvalnosti za plodove zemlje, ove godine 16. po redu tradicionalno u organizaciji Turističke zajednice Općine Nedelišće, a ove godine i uz pokroviteljstvo TZ Međimurske županije.

72 izlagača, odlična atmosfera i ponuda samo su dio ovogodišnjih Dana zahvalnosti na Mesapu. Plodovi zemlje kao nit vodilja protežu se kroz svaki izložbeni štand već 16 godina, a posebnu notu manifestaciju daje i degustacijski dio s tradicionalnim međimurskim proizvodima koje možete pronaći na štandu svih udruga s područja općine Nedelišće.

Svečano otvorenje manifestacije je bilo u 10 sati u sajamskoj dvorani MESAP-a u Nedelišću, uz blagoslov pripremljene hrane i jesenskih plodova zemlje svih sudionika manifestacije.  Uz kušanje, kupuju se domaći proizvodi i rukotvorine.

Gastro show definitivno je privukao sve zaljubljenike u domaću hranu, a kulinarske vještine odmjerile su udruge s područja Općine Nedelišće. Pečenice, poriluk, kaša samo su dio gastro showa koje je i ove godine posjetio poznati hrvatski kuhar Tomislav Špiček. Dio atmosfere iz Nedelišća pogledajte u nastavku! Foto: Dora Vadlja 

Ostavi komentar