OPĆINSKO VIJEĆE GORNJI MIHALJEVEC konačno donijelo odluku o sportskoj dvorani

Načelnik Goran Lovrec
Načelnik Goran Lovrec

Najzanimljivija točka dnevnog reda na Općinskom vijeću u Gornjem Mihaljevcu bio je aktualac na kojem su vijećnici raspravljali o sportskoj dvorani koja će se izgraditi uz tamošnju osnovnu školu. 

Načelnik Goran Lovrec rekao je da su u tu svrhu angažirali projektantski ured koji je napravio idejne skice za malu, srednju i veliku dvoranu. Isto tako je kazao da je Općina dobila potporu Međimurske županije za dvoranu u većem obujmu te da je financiranje dogovoreno u omjeru 40 posto Međimurska županija, dok će ostatak, 60 posto, financirati sama Općina. 

Tri verzije sportske dvorane 

Pred vijećnike su bile stavljene tri verzije sportske dvorane, a vijećnici su odlučili da bi optimalna bila druga verzija dvorane, uz mogućnost ugradnje montažnih tribina, koja bi koštala oko 8 milijuna i 600 tisuća kuna. Manja verzija koštala bi 5 milijuna i 300 tisuća kuna, dok bi treća verzija, odnosno najveća sportska dvorana općinu koštala preko 11 milijuna kuna. Potrebno je napomenuti to da su sve dvorane planirane uz dogradnju škole. 

– Djece je dosta, dolaze nam i djeca iz susjednih općina te se tu sigurno neće dogoditi drastičan pad. Sport se promovira sve više, udaljeni smo dosta od Čakovca te našu djecu moramo za sve voziti izvan općine. Postojeća dvorana u Društvenom domu ne zadovoljava uvjete koji su nam potrebni. Optimalnom mi se čini druga opcija, ali ako općinski proračun to može izdržati, onda sam i za treću verziju, odnosno najveću dvoranu – kazala je nova vijećnica Anita Škvorc Branda. 

U raspravu se uključio i vijećnik Almir Škvorc koji je napomenuo da je sigurno najbolje da sportska dvorana bude što veća, ali s druge strane treba imati na umu hoće li općinski proračun to uspjeti izdržati.  Načelnik Lovrec kazao je da je i on za to da se napravi što veća dvorana, ako se već radi. No isto tako, s druge strane, smatra da bi treća verzija od preko 11 milijuna bila preveliki teret za općinski proračun jer postoje i drugi projekti na kojima se trenutno radi u općini. S njim se složio i ostatak vijećnika te su zajednički zaključili da je srednja verzija dvorane najbolja opcija u ovom trenutku za općinu Gornji Mihaljevec. 

Ostavi komentar