Važne teme na skupštini Udruge poljoprivrednih proizvođača Goričana

Udruga poljoprivrednih proizvođača općine Goričan
Udruga poljoprivrednih proizvođača općine Goričan

U petak, 17. veljače, je u prostorijama Doma kulture u Goričanu održana redovna godišnja skupština Udruge poljoprivrednih proizvođača općine Goričan.

Predsjednik Udruge Tomislav Gudlin prisutnim članovima podnio je izvješće o radu u 2016. godini, blagajnik Ivan Horvat podnio je blagajnički izvještaj, a izvještaj u ime  Nadzornog odbora  podnio je predsjednik odbora Zvonimir Horvat.

U raspravi glavna tema je bila oko „Programa potpora u poljoprivredi na području Općine Goričan za razdoblje 2017.-2020. godine“. Da je navedeni Program usvojen na 24. sjednici Općinskog vijeća općine Goričan dana 02.12.2016.godine, članove  udruge o tome je obavijestio dopredsjednik udruge i općinski vijećnik Leonard Gudlin, jer prisutni nisu bili upoznati da je navedeni Program usvojen.

U 2016. godini u proračunu Općine Goričan za potpore u poljoprivredi bilo je osigurano 30.000 kuna, a kako je navedeni Program mjera usvojen na kraju godine, nije iskorištena ni kuna za potpore u poljoprivredi. U proračunu za 2017. godinu za potpore je osigurano 50.000 kuna, te se pozivaju poljoprivredni proizvođači općine Goričan da prouče navedeni Program potpora te se jave svojim zahtjevom na prema općini Goričan za određene mjere.

Tekst i foto: TG

Udruga poljoprivrednih proizvođača općine Goričan

Ostavi komentar