TRADICIONALNI fašnik u Goričanu ove godine dva dana: Čekaju vas vrijedne nagrade!

Gorički svati
Gorički svati

Tradicionalni fašnik u Goričanu i ove će se godine održati dva dana, predstavljanjem maski u subotu, 22. veljače te velikom povorkom i proglašenjem najbolje maske u nedjelju, 23. veljače 2020. godine.

U subotu, 22. veljače okupljanje i prijave maski u Domu kulture u Goričanu biti će od 19 sati a nakon toga svaka će prijavljena maska dobiti svoje vrijeme za predstavljanje na pozornici. Odabir najbolje maske predviđen je oko 22 sata ali ne i proglašenje. Ono će se održati sutradan, u nedjelju. Nakon što žiri odabere najoriginalnije maske, što podrazumijeva trud oko izrade samih kostima, složnost, kreativnost, inovacije ali i originalan nastup na pozornici, čeka vas nezaboravan provod do ranih jutarnjih sati.

U nedjelju, 23. veljače okupljanje svih zamaskiranih predstavljenih u subotu, djece, odraslih, skupina i pojedinaca biti će već tradicionalno u 13 sati kod Euroklime u Goričanu. U 14 sati povorka na čelu s Gorčkim svatima krenuti će prema Domu kulture a tu će djeca dobiti priliku pokazati svoje maštovite kostime. Kratko zaustavljanje povorke biti će kod Kapele sv. Florijana gdje će se održati prošnja mlade a samo vjenčanje biti će u Domu kulture. Nakon prikaza vjenčanja uslijediti će finale dvodnevnog Fašnika u Goričanu – proglašenje najoriginalnije dječje maske i maske za odrasle. Tijekom cijelog programa u nedjelju će se besplatno dijeliti svježe krafne, kuhano vino i topli čaj.

Maska koja osvoji 1. mjesto dobiti će novčanu nagradu od 3 500 kn, za drugo mjesto dobiva se nagrada od 2 000 kn a za treće 1 000 kn. Biti će tu i utješnih nagrada pa se zaista isplati dobro maskirati i doći na Fašnik u Goričanu.

Napominjemo da maska koja se u subotu predstavi i bude odabrana za dobivanje nagrade a neće sudjelovati u povorci i na samom proglašenju, neće biti nagrađena već tu nagradu dobiva sljedeće rangirana maska.

Sve vas pozivamo na Fašnik u Goričanu, maskirajte se, zabavite, osvojite nagrade i budite dio ove fašničke priče!

Ostavi komentar