Goričan uz pogođene potresom: Pokazali humanost i zajedništvo

Odmah po objavi Crvenog križa o načinu prikupljanja donacija, općina Goričan, zajedno sa Crvenim križem, udrugama i dobrim ljudima započela je prikupljanje donacija za stradale u potresu.  Od 9 sati mještani donose prehrambene proizvode, higijenske potrepštine, odjeću i obuću te osobnu zaštitnu opremu u Dom kulture općine Goričan.

Dio prikupljenih stvari, dva puna kombija sa prikolicom otpremljena su na Mesap u Nedelišće, gdje se dalje stvari prema situaciji na terenu šalju potrebitima pod koordinacijom Crvenog križa.

Večeras su otpremljena još dva puna kombija prema Mošćenici, naselju u sastavu grada Petrinje. Dragovoljci Domovinskog rata  iz Mošćenice i udruge branitelja iz Goričana, prijateljske su udruge te je tako dogovorena i pomoć za Mošćenicu. Zahvaljujemo Siniši Pongracu koji je svojim kombi vozilom transportirao prikupljanu robu u Mošćenicu kao i našim vatrogascima koji su vatrogasnim vozilom krenuli prema Baniji.

Načelnik općine Mario Moharić zahvaljuje svim mještanima, a posebno zahvaljuje Luciji, Josipi, Klari, Anamariji i Petri koje su cijeli dan prikupljale, evidentirale i sortirale doniranu robu. Na kraju, zahvaljujemo se svim mještanima općine Goričan koji su još jednom pokazali humanost, zajedništvo i ujedinjenje. Vjerujemo da ćemo ovim malim, a toliko plemenitim činom vratiti nadu u srce i osmjeh na lice svima pogođenima potresom, stoji u priopćenju Općine Goričan.

Ostavi komentar