GORIČAN u kolektivnoj sadnji drveća “Zasadi drvo, ne budi panj”

Građanska inicijativa Dani kolektivne sadnje drveća sa sloganom “Zasadi drvo, ne budi panj” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena.

Inicijativu je putem Facebook grupe pokrenula Varaždinka Mateja Anđelina Kramar te je u kratkom roku privukla veliki broj zainteresiranih sudionika, tako da je ubrzo okupila oko 20.000 članova.

Cilj ove inicijative je potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji sa svojim lokalnim jedinicama samouprave u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnost i brojne dobrobiti drveća i zelenila.

Načelnik općine Goričan Mario Moharić pridružio se građanskoj inicijativi kolektivne sadnje drveća koja se diljem Republike Hrvatske održala ovaj vikend, 25.10. – 27.10.2019. godine. U subotu, 26.10.2019. na javnoj površini kod Šuderice okupile su se udruge (KUD Goričan, Puhački orkestar Goričan, NK Trnava Goričan, Mažoretkinje Goričan, SRD Smuđ Goričan), teta Ružica i djeca iz vrtića, učiteljica Zorana i osnovnoškolci te mnogi mještani općine Goričan.

Zahvaljujući organizatoricama ove akcije u Goričanu Ivani Horvat i Josipi Sabol te donatorima stabala (Općina Goričan, Ambijenti d.o.o., Euroklima d.o.o., Mikec sistemi d.o.o., MW product d.o.o., DB inox Bašnec d.o.o., Lepoglavec d.o.o.) posađeno je 10 platana, a sve to zabilježio je fotograf Petar Sabol.

Kroz ovu inicijativu željelo se posaditi što više stabala diljem Hrvatske i ujedno osnažiti građane da se uključe i postanu stvaratelji budućnosti kakvu žele. Svako posađeno drvo je značajno, a zajedno se može napraviti puno.

Izvor, foto: Općina Goričan

 

Ostavi komentar