GORIČAN kreće u akciju kažnjavanja vozača koji aute ostavljaju na pješačkim stazama

Aktualac 12. sjednice Općinskog vijeća Goričan počeo je pitanjima za komunalnog redara Dominika Đurića. Pitanje je postavio vijećnik Miro Žvorc koji je ujedno i najnoviji vijećnik Općine Goričan. 

– Zanima me, zašto nesavjesni vozači parkiraju svoje aute na pješačko biciklističkim stazama te kako se to kažnjava. Šećem u večernjim satima i gotovo svaku večer vidim kako su ostavljeni auti. Pitam se je li im problem otvoriti lesu i parkirati auto u vlastito dvorište, pita Miro Žvorc. 

Odgovor je dao komunalni redar Dominik Đurić koji do sad ovakve prekršaje nije kažnjavao, niti slao opomene. 

– Nisam slao opomene, recimo imamo i parkiralište ispred Konzuma, što je isto javna površina, a tamo vozači isto parkiraju. Meni je glupo nekome pisati kaznu pred vlastitom kućom. Moramo se to dogovoriti, rekao je komunalac Đurić. Pitanje vijećnika Žvorca uskoro se pretvorilo u raspravu svih vijećnika. Predsjednik vijeća Stjepan Ribarić smatra kako je to gorući problem. Nadovezao se i načelnik Mario Moharić. 

– Ja mislim da bi trebali krenuti u akciju. Nema se tko izgovarati na susjeda. Dominik će postupati na određene ljude. Na pješačkim stazama se ostavljaju auti, ljudi navečer masovno šeću i onda po cesti moraju obilaziti auto. Gledaju to kao nemar općine, što je donekle i istina. Prvo budu opomene, a onda i kazne, rekao je načelnik Moharić. 

Cijeli tekst pročitajte u aktualnom izdanju Međimurskih novina koje možete nabaviti diljem Međimurja!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE