FOTO: Novi čvor autoceste na GP Goričan planira se završiti prije početka turističke sezone!

U manje od godinu dana izvođači radova privesti će kraju projekt rekonstrukcije spoja na graničnom prijelazu u Goričanu (autocesta A4- Zagreb – Goričan – granica Republike Mađarske). 

Planirani završetak investicije očekuje se prije turističke sezone, a radove su obišli župan Međimurske županije Matija Posavec i član uprave Hrvatskih autocesta Stjepan Baranašić te održali radni sastanak s voditeljem projekta Borom Brnićem.

Projekt obuhvaća rušenje postojećeg nadvožnjaka i krakova spoja, izgradnju novog nadvožnjaka s novim proširenim krakovima koji će omogućiti pristup autocesti, kao i izlaz s autoceste u svim smjerovima. Bit će izvedena i nova LED rasvjeta, prometna oprema i signalizacija te izmještanje i zaštita postojećih instalacija. Na gradilištu je svakodnevno više desetaka radnika, izvođači radova su tvrtke Colas Hrvatska d.d., i TEGRA d.o.o., a vrijednost investicije je 24 milijuna kuna. Projekt će biti gotov prije početka turističke sezone, što je nekoliko mjeseci kraće od predviđenog roka.

Član uprave Hrvatskih autocesta Stjepan Baranašić istaknuo je kako ulaganja Hrvatskih autocesta u dijelu koji prolazi kroz Međimursku županiju obuhvaćaju i obnovu asfaltnog sloja, a priprema se projekt zelenog prolaza za divljač preko autoceste. Također, kako će se na rekonstrukciji čvora postaviti novi stupovi javne rasvjete, postojeći će se donirati općinama i gradovima.

Župan Posavec pohvalio je brzinu izvođenja radova, te istaknuo kako će se izgradnjom punog čvora poboljšati lokalna prometna povezanost, te omogućiti dodatni turistički, ugostiteljski sadržaji i druge gospodarske aktivnosti iskorištavanjem infrastrukture na graničnom prijelazu u Goričanu, a koji pridonose sveukupnom razvoju pograničnog područja uz rijeku Muru.

Tijekom 2019. autocestom kroz Međimursku županiju prošlo je 5 milijuna i 560 tisuća putnika i 150 tisuća kamiona, stoji u priopćenju Međimurske županije.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE