RODITELJI DJECE U Donjem Vidovcu na nogama: Još nema ni traga novom vrtiću!

Josip Matulin, načelnik Donjeg Vidovca
Josip Matulin, načelnik Donjeg Vidovca

Samo u posljednje dvije godine u Donjem Vidovcu rođeno je 65 mališana. Lijepa i prelijepa brojka za malo mjesto iz donjeg Međimurja koje već niz godina bilježi negativnu stopu nataliteta. No nije sve tako bajno i idilično. Naime, roditelji nemaju kuda s djecom jer tamošnji dječji vrtić koji djeluje u sklopu škole jednostavno nema mjesta za sve njih. Kako je već poznato, zbog proceduralne greške, općine ili agencije koja je radila projekt dogradnje i obnove novog vrtića, novi vrtić prije dvije godine nije prošao na natječaju i samim time u općinu nisu stigla tako željena sredstva. Josip Matulin, načelnik općine od tada pokušava na sve načine progurati projekt, no bez uspjeha. Svjesni takve situacije, ali i želje da njihova djeca imaju ista prava kao i sva druga, na noge su se digli i roditelji pa su minulog tjedna održali i skup u tamošnjem Društvenom domu.

 – Jednostavno smo odlučili da se nešto mora riješiti i to još ove godine, poručio je Nikola Matulin koji je uz Davora Vugrinca inicijator skup. Ovim skupom željeli smo problem dići na višu razinu, izvršiti pritisak prije nego što se dogodi neželjeni scenarij, odnosno iseljavanje.

Skup, kaže, nije bio sazvan kako bi se optuživalo tko je i zašto kriv što vrtić može primiti tek nešto više od 20-tak mališana i još nekoliko u Donjoj Dubravi u sklopu kojeg vrtić i djeluje. Cilj je bio dogovoriti što i kako dalje te kome se obratiti i čiju pomoć tražiti da se krene u rješavanje problema. 

– Tražimo i dalje natječaje na koje bi se mogli javiti i za koje nam je obećano da bi mogli biti raspisani, kaže načelnik. U krajnjoj liniji spremni smo i za kreditno zaduživanje za oko 2,5 milijuna kuna, dodao je.

Ostatak teksta pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete nabaviti diljem Međimurja od petka 14. veljače!

 

Ostavi komentar