Speedway europsko prvenstvo na Mileniumu, Jurica Pavlic jedva čeka utrku doma

Jurica Pavlic na jednoj od utrka lani na Mileniumu

Speedway sezona na stadionu Milenium počinje velikom utrkom europskog prvenstva, i to u subotu 28. travnja u 19 sati.

Ponovno će se u Donjem Kraljevcu okupiti izvrsni vozači koji imaju samo jedan cilj – završiti na postolju jer samo najbolja trojica vozača ulaze u daljnji krug natjecanja – SEC Challenge.

Postrožen je sistem utrka pa se kroz četiri kvalifikacijske utrke koje se osim u Donjem Kraljevcu, voze u Balakovu (RUS), Debrecenu (MAĐ) i Pardubicama (CZ). Dvanaestorici iz kvalifikacija pridružit će se četiri vozača s pozivnicom u Challengeu koji se sedam dana nakon ove utrke vozi u talijanskom Terenzanu. Bit će malo vremena za razmišljanje, zato je važno napraviti dobar rezultat i pakirati motore za Italiju i još jednu stepenicu bliže finalu Europskog prvenstva. Finala se održavaju u četiri različita grada, a ove će godine to biti Gniezno, Gustrow, Daugavpils i Chorzow.

speedwayJurica Pavlic, naš favorit i jedini predstavnik, ovu sezonu počeo je odlično! U prvoj poljskoj ligi za klub „Start Gniezno“ imao je dosad dva službena nastupa te nekoliko utrka-treninga; u zadnjoj je utrci osvojio 9 bodova, iako nije bilo dovoljno da njegov klub pobijedi domaćina iz Lublina za koji nastupa i bivši GP vozač Andreas Jonsson.

– Psihički i fizički sam iznimno spreman, ali niti motocikli ne zaostaju. Imamo vrlo dobar odnos s jednim od najboljih tunera današnjice, Dancem Graversenom, a to je najvažnija stvar, da motoru mogu vjerovati kad sam na njemu. Ova utrka na domaćoj stazi mi je posebno draga jer dolazi naša publika! Dat ću sve od sebe iako je konkurencija vrlo oštra i bit će fantastičnih borbi! – rekao je Jurica kojeg još čeka jedan odlazak u Poljsku vikend prije utrke u Donjem Kraljevcu.

Osim njega, na startnoj listi su vozači iz još devet zemalja: Talijani Castagna i Tessari, Slovenci Škorja, Ivačič i Pintar, Njemci Riss i Jacopetti, Poljaci Woryna i Buczkowski, Rusi Borodulin i Gizatulin, Ukrajinci Karpov i Loktaev, Šveđanin Aspgren, Latvijac Puodžuks, Mađar Fazekas i danski vozač kojeg će njihov savez prijaviti u slijedećih par dana.

Stadion se otvara u 17 h, ulaznice se prodaju po cijeni od 70 kn, a djeca do 14 godina imaju besplatan ulaz!

Ostavi komentar