26.1 C
Čakovec
Petak, 1 rujna, 2023

Marijan Varga podnio kaznenu prijavu protiv Zlatka Haramije

Marijan Varga podnio je kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu u Čakovcu protiv Zlatka Haramije, predsjednika Općinskog vijeća Donja Dubrava, zbog prodaje stare  zgrade u Donjoj Dubravi.

Zgrada je nakon objavljenog natječaja prodana privatnom ponuđaču za 207.000 kuna u žurnom postupku 7. prosinca prošle godine, a prva odluka o prodaji bila je donijeta je još 17. ožujka 2014. godine.

Marijan Varga smatra da Zlatko Haramija nije htio sazvati sjednicu u zakonskom roku, makar je sedam vijećnika od njih jedanaest bilo protiv prodaje te je prekršio  članak 295. Kaznenog zakona o kojemu se govori o trgovanju utjecajem.

Zgrada o kojoj je riječ nije pod zaštitom, no povijesna je vrijednost za Donju Dubravu, nekad je bila u vlasništvu obitelji Hiršler, a sad se u njoj nalazi predavaonica “Termodoma”, prije je u njoj bio “Trgocentar”.

Razlog podnošenja prijave je taj, a kako je objašnjeno na konferenciji za novinare u Čakovcu, što je postojala mogućnost da se dobiju europska sredstva za obnovu zgrade u iznosu od 90 posto, što međutim nije provedeno.

Prema kronologiji događaja, sedam od 11 Općinskih vijećnika se sastalo, raspravilo o značenju povijesne zgrade za Općinu Donja Dubrava i njih šest (većina općinskih vijećnika) pismeno je uputilo zahtjev da se sazove sjednica O.V. i Odluka o prodaji Općinske zgrade poništi, Dobivanjem pismenog zahtjeva, Općinski načelnik Dražen Miser odmah na brzinu u prvom tiskanom mediju objavljuje oglas za prodaju (ne želi inicirati razgovor sa vijećnicima potpisnicima zahtjeva),

– Nakon objave Natječaja postavlja se otvoreni upit načelniku Draženu Miseru zašto žurba i ishitrenost za prodaju, zašto ignoriranje većine vijećnika – do danas odgovora nema?

– Dakako prodaja se trebala obaviti unutar 15 dana – vremena u kojem je predsjednik Općinskog vijeća dužan sazvati sjednicu Općinskog vijeća,

– U panici i ishitrenom oglašavanju načelnik je čak i brojke u Natječaju pobrkao pa se natječaj poništavao i raspisao novi.

Zašto je trebala panična ishitrenost u prodaji, suprotno volji velike većine vijećnika (tada već sedam protiv), to se samo može nagađati, ali da su mutni – kriminalni poslovi u pitanju to je potvrdilo više od 500 osoba koje su potpisale Peticiju protiv prodaje.

Dakle, Zlatko Haramija je trebao u roku od 15 dana, tj. do 01.12.2016. sazvati sjednicu Općinskog vijeća, no on to ne želi – zašto?

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE