ZAVIRILI SMO u novi sportski dom NK Dinamo Domašinec

Plave boje istaknute su na novom sportskom domu NK Dinamo Domašinec čiji su radovi gotovi. Napravljena je nova dvorana  unutarnjih dimenzija 33×24 metara, moderne svlačionice, igralište, te je preuređen nekadašnji dio kafića koji je sad predodređen za sastanke kluba. Kamen temeljac na novom sportskom domu NK Dinamo u Domašincu položen je početkom rujna 2018. godine, a riječ je o projektu rekonstrukcije, dogradnje i opremanja sportske građevine, sportske dvorane s pratećim sadržajima. Izvođač radova bilo je poduzeće Izgradnja iz Domašinca. Iako se financijska zavrzlama još nije do kraja riješila, izvođač je radove završio, pa tako nogometaši igralište već koriste. Napravljena je i unutarnja dvorana, ali ona još nije do kraja opremljena, te se još ne koristi.

Podsjetimo, problem je u tome, kako nam je rekao načelnik Mario Tomašek, što NK Dinamo kao udruga ima premale prihode i banke baš ne žele pratiti udrugu u investiciji bez obzira na to što je u ovom slučaju osiguran novac koji se isplaćuje naknadno i time pokriva pozajmica.

– Još se radi provjera postupka javne nabave. Kad to završi, onda ćemo dobiti povrat novaca od mjere 741 koje isplaćuje Agencija za plaćanje Republike Hrvatske. Predvidjeli smo plaćanje u tri rate, sad smo platili prvu ratu od 3.300.000 kuna izvođaču koje je dala Općina i kratkoročni kredit koji je klub uzeo od banke, rekao je načelnik Tomašek.

Vrijednost cijelog projekta je 6.990,000 kuna plus PDV, ali izvođač će svoju drugu polovicu morati pričekati. Uporabna dozvola izdana je sredinom rujna, a trenutno se koriste svlačionice namijenjene za vanjske terene i stari vanjski teren za natjecanje u nogometnoj ligi. Dvorana još nije u funkciji, jer neka oprema nije stigla na vrijeme. Ovog vikenda dvoranu čeka završno lakiranje i postavljanje golova za nogomet i košarku. Upravo će nju, u skoroj budućnosti koristiti nogometaši za zimske pripreme, nogometna škola Dinamo Zelenko, mažoretkinje Domašinca, te će se trenirati Zumba. Školarci će ju koristiti za izvannastavne aktivnosti.

Foto: Dora Vadlja

Ostavi komentar