GNK Dinamo Zagreb pobjednik 2. Međunarodnog turnira pionira U-15 Vlatko Marković u Domašincu

U organizaciji ŠN Dinamo-Zelenko, 10. i 11. kolovoza u Domašincu i Novakovcu održan je 2. međunarodni nogometni turnir pionira U–15 Vlatko Marković, na kojem su ove godine najbolji bili mladi nogometaši GNK Dinama iz Zagreba.

Oni su nakon zanimljive finalne utakmice, u kojoj u regularnom dijelu nije bilo golova , slavili nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv FK Crvena Zvezda iz Beograda s 3:2. U susretu za treće mjesto, odluka je također pala nakon izvođenja jedanaesteraca. NK Široki Brijeg iz Bosne i Hercegovine bio je bolji od prošlogodišnjeg pobjednika turnira NK Varaždina rezultatom 11:10 (regularni dio utakmice je završio 1:1).

Proglašeni su i najbolji pojedinci ovogodišnjeg turnira. Tako je za najboljeg golmana izabran Patrik Strnić iz GNK Dinamo Zagreb, najbolji igrač je bio Ante Prusina iz Širokog Brijega, a najbolji strijelac Ivan Žunić iz NK Varaždina.

Cilj samog turnira je druženje mladih nogometaša, stvaranje novih i produbljivanje starih prijateljstava, promicanje tolerancije i dobro susjedskih odnosa, jačanje natjecateljskog duha te provjera znanja najmlađeg uzrasta u nogometnoj vještini. S obzirom na to kako je želja organizatora da turnir postane tradicionalan, i u samoj ŠN Dinama se nadaju da će njegovo održavanje  utjecati na povećanje broja djece zainteresiranih za bavljenje nogometom i povećanje kvalitete rada s mladim uzrastima, kazao je na subotnjem svečanom otvorenju turnira predsjednik Organizacijskog odbora turnira iz ŠN Dinamo-Zelenko Dragutin Katalenić.

Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika HNS-a Davora Šukera i dugogodišnji tajnik HNS-a, istaknuo je važnost sudjelovanja mladih nogometaša na ovakvim turnirima, i sve nazočne podsjetio na životni i nogometni put velikana hrvatskog nogometa Vlatka Markovića, čije ime nosi ovaj turnir. Biranim riječima pohvalio je i NK Dinamo Domašinec koji je prošle godine proslavio 50 godina postojanja, kao i sam projekt izgradnje sportske dvorane i nogometnog terena koji je u tijeku.


Spomenimo kako su na subotnjoj svečanosti otvorenja turnira bili nazočni i tajnik MNS-a, Darko Jambrović, predsjednica OV Općine Podturen Mirjana Murk, predsjednik ŠN Dinamo- Zelenko Zvonimir Ovčar i predsjednik NK Dinama Domašinec Josip Đurkin.

Na turniru je nastupilo deset ekipa iz četiri države koje su bile raspoređene u dvije grupe.

U grupi A igrali su: GNK Dinamo Zagreb, NK Široki Brijeg (Bosna i Hercegovina), NK Nur Zagreb ZTE Zalaegerszeg (Mađarska), ŠN Dinamo-Zelenko, dok su grupi B bili: FK Crvena zvezda Beograd (Srbija), NK Slaven Belupo Koprivnica, NK Varaždin, NŠ Međimurje-Čakovec i ŠN Donje Međimurje.

Ostavi komentar