Burno u Domašincu: Ponovno pokrenuto idejno rješenje za izgradnju sportske dvorane?

Bivši načelnik Dragutin Lisjak otvoreno je nezadovoljan
Bivši načelnik Dragutin Lisjak otvoreno je nezadovoljan

Tema izgradnje sportske dvorane, koja se već godina provlači kao goruće pitanje, još je aktualna, a sve zbog neodlučnosti kako do nje. Najglasniji vijećnik na posljednjoj sjednici bio je bivši dugogodišnji načelnik Lisjak. 

Općinsko vijeće Domašinec održalo je svoju 7. sjednicu s deset vijećnika, zamjenikom predsjednika Općinskog vijeća Danijelom Tomašekom i načelnikom Marijom Tomašekom. Izložen je godišnji proračun Općine Domašinec za 2017. godinu, kao i izmjene i dopune proračuna za 2018. godinu.

Općinsko vijeće Domašinec
Općinsko vijeće Domašinec

– Pojavio se veliki iznos u proračunu za neke konzultantske usluge iz Zagreba vezane uz izgradnju sportske dvorane. Naime, ovo sam pitanje postavio jer sam još s njima pregovarao 2016. godine. Konkretno se radilo o montažnoj dvorani, točnije lučnoj konstrukciji. Nakon proučavanja idejnog rješenja, to se pokazalo kao loše te je odbijeno od strane Općinskog vijeća. Nije mi jasno zašto je sad odjednom to dobro rješenje koje smo platili 12 tisuća kuna? – postavio je glasno pitanje bivši načelnik i vijećnik Lisjak.

Kako kaže načelnik Tomašek, to su bile usluge idejnog rješenja za izgradnju sportskog objekta, a sve u svrhu jeftinije, efikasnije i bolje kasnije realizacije, to skore promjene na jednosmjensku nastavu.

– 10 tisuća kuna plaćeno je za konzultantske usluge koje će ponuditi alternativna rješenja za sportsku dvoranu koja bi se gradila ujedno i kao školska – odgovorio je načelnik Tomašek.

Načelnik Mario Tomašek
Načelnik Mario Tomašek

Lisjak je dodao kako mu nije jasno kako je moguće da određena konzultantska tvrtka sad ima ponudu za rješenje, a kad je on s njima razgovarao, nisu imali uvid u cijelu situaciju i sve je spalo na neformalni razgovor. Na kraju su račun poslali, ali ga je sad bivši načelnik odbio. Ističe kako je žalosno da takve tvrtke koriste situaciju promjene vlasti, a na primjeru Domašinca im je ta namjera sad i uspjela.

– Nas su uspjeli uvjeriti da imaju dobra rješenja koja smo mi sada prihvatili. Pogledali smo uživo primjer takve dvorane, alternativna dvorana je slična za Tehnix Draškovec, samo ova bude kockasta ili lučna – poručio je načelnik.

Problem se javio zbog toga što je rješenje i građevinska dozvola bila gotova te se samo trebao raspisati natječaj za početak gradnje još u svibnju 2017. godine. Ipak, trenutna vlast odlučila je ponovno pokrenuti cijeli postupak.

FOTO: Dora Vadlja

Ostavi komentar