U DEKANOVCU usvojili proračun od 4 milijuna kuna za 2020. godinu

Zadnjom sjednicom u 2019. godini vijećnici Općine Dekanovec usvojili su većinom glasova (Živi zid protiv) proračun za 2020. godinu s projekcijom na 2021. i 2022. godinu, u iznosu od 4.304.000 kuna. 

Kako je vijećnike izvijestio načelnik Ivan Hajdarović od investicija u 2020. godini planira se kupnja građevinskog zemljišta i poslovnog prostora bivše Poljoprivredne zadruge Čakovec. Nadalje, ukoliko se osiguraju sredstva iz državnog ili europskog proračuna kreće se u izgradnju vatrogasnog doma, kao i rekonstrukcija stambeno poslovne zgrade Doma zdravlja.

Nastavlja se rekonstrukcija odvojka ulice Florijana Andrašeca, oborinska odvodnja, kolnik i pješačko-biciklističke staze, završna faza, kao i Prvomajske ulice.

– Ukoliko se osiguraju sredstva iz državnog proračuna planira se izgradnja multifunkcionalne polivalentne sportske dvorane. Također, planiramo opremiti dječje igralište u sportsko rekreacijskom centru, kao i ono u ulici Josipa Kocijana, rekao je načelnik. 

Za multifunkcionalnu polivalentnu sportsku dvoranu u proračunu je izdvojeno 240 tisuća kuna. Ostalo se nadaju da će dobiti od europskih sredstava. Od ostalih investicija uredit će se pil svetog Antuna i spomen parka, uređenje groblja, opremanje Doma kulture Dekanovec, uređenje zgrade općine i postavljanje WIFI zone u Dekanovcu.

Ostavi komentar