Limena glazba Dekanovec u pripremama za natjecanje puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom

Na izvještajnoj skupštini Limene glazbe u Dekanovcu, Društveni dom okupio je brojne mještane koji njeguju tradicijske vrijednosti limene ili pleh glazbe na području općine. Limena glazba Dekanovec, kao dio stoljetne tradicije na području općine, danas broji oko 45 aktivnih članova u orkestru, 15 u malom te 22 člana u glazbenoj igraonici. Od prošle godine započeo je poseban program rada s najmlađom skupinom pod nazivom ‘Glazbena radionica’ u kojoj su članovi djeca iz predškolske dobi, te prvog i drugog razreda Osnovne škole. Glavni cilj radionice je da se djecu upozna s instrumentima i glazbom na njima praktičan i zanimljiv način.

Godišnja izvještajna skupština Limene glazbe Dekanovec
Godišnja izvještajna skupština Limene glazbe Dekanovec

U prošloj 2017. godini održano je osamdesetak proba te nastupili na raznim događajima u općini. Tradicionalno je svirana Hrvatska himna i Vatrogasna himna na vatrogasnoj skupštini, pratili su fašničku povorku u Dekanovcu i Gardinovcu, te nastupili na maškaradi u Čakovcu. Također, svirana je prvomajska budnica, te su nastupili na proslavi dana Općine Dekanovec.

-Na početku godine smo počeli pripremati program za međunarodno natjecanje u Češkom gradu Ostrava, gdje smo nastupili u lipnju i osvojili srebrnu plaketu. Ovim putem zahvaljujem svim glazbenicima na trudu, i onima koji su nam bili podrška, poručio je dirigent i voditelj orkestra Danijel Požgaj.

Uz još puno događanja istaknut je nastup na velikom 51. Festivalu za završetak branja grožđa u Gamlitzu u Austriji kao prvi orkestar iz zemlje koja nije njemačkog govornog područja. U 2018. godini planovi su veliki, a priprema se zadani repertoar natjecanjem puhačkih orkestara u Novome Vinodolskom koje dekanovske svirače očekuje početkom lipnja ove godine.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE