FOTO: DEKANOVEC održao Tjedan kretanja u organizaciji KUU Florijan Andrašec

I ove je godine Kulturnoumjetnička udruga Florijan Andrašec Dekanovec, u suradnji s Nogometnim klubom Mladosti i Područnom školom Florijana Andrašeca Dekanovec, organizirala Tjedan kretanja za svoje sumještane. Uključili su se time u aktivnosti Europskog tjedna sporta #europskitjedansporta #BeACTIVE #NowWeMOVE koje u našoj županiji provodi Zavod za javno zdravstvo MŽ.

Cilj Tjedna kretanja bio je motivirati sumještane svih starosnih skupina za tjelesnu aktivnost i bavljenje sportom, maknuti ih od ekrana i potaknuti na kretanje. Tijekom 7 dana planirane su i provođene sljedeće aktivnosti: 

  1. DAN (ponedjeljak, 23.09.) – obilježavanje Europskog školskog sportskog dana – Sat tjelesne i zdravstvene kulture s učenicima i učiteljicama PŠ F. Andrašeca Dekanovec = 38 sudionika
  2. DAN (utorak, 24.09.) – Sport za sve -prezentacija različitih sportova (badminton, tenis, rukomet, košarka) u sportskom parku Berek = 39 sudionika
  3. DAN (srijeda, 25.09.) – Šetnja dekanovskim ulicama (zbog kišnog vremena) = 12 sudionika
  4. DAN (četvrtak, 26.09.) – Nordijsko hodanje do rijeke Mure = 27 sudionika
  5. DAN (petak, 27.09.) – Trening s igračima NK Mladost Dekanovec = 24 sudionika
  6. DAN (subota, 28.09.) – Plesna koreografija FlashMOVE i folklor = 13 sudionika
  7. DAN (nedjelja, 29.09.) – Biciklijada do rijeke Mure = 40 sudionika

Najmlađi sudionik tijekom cijelog tjedna je bila Cecilija Kovač (2 godine). Najstariji sudionik tokom cijelog tjedana je bila Marija Tomašek (69 godina). 

U anketi provedenoj na kraju aktivnosti, dobili smo povratnu informaciju od sudionika i prijedloge. Aktivnost je ocijenjena kao hvalevrijedna, ljudi su željni organiziranih događanja (u pozitivnom sjećanju nose projekt ZZJZ Zdrav život u kojem su tijekom 3 mjeseca jednom tjedno imali organizirane aktivnosti i radionice), najzanimljiviji je bio drugi dan, „Sport za sve“, a prijedlog je da se ubuduće u provedbu uključe i ostale mjesne udruge.

Organizatori su zadovoljni odazivom i realizacijom i rado bi i ubuduće surađivali u sličnim projektima sa ZZJZ MŽ.

 

Ostavi komentar