DVD Dekanovec: Čak tri generacije složne djeluju

Dugogodišnju tradiciju vatrogastva na području Međimurske županije njeguje DVD Dekanovec. S obzirom na to da je Dekanovec najmanja općina na području Međimurja, njihov DVD vrlo je aktivan te se mogu pohvaliti s čak 63 aktivna člana koji su stariji od 18 godina. Dobrovoljno vatrogasno društvo Dekanovec djeluje na području općine Dekanovec, na oko 235 domaćinstva te na prostoru 6 kilometara kvadratnih, a prema potrebi i šire

Među glavnim osnivačima DVD-a Dekanovec bili su Martin Viljevac i Florijan Andrašec koji su s grupom od 29 istomišljenika na Bijelu nedjelju 19. travnja 1925. godine u Dekanovcu održali Prvu glavnu skupštinu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dekanovec. Ovdje treba napomenuti da su u osnivanju Društva sudjelovali i mještani Novakovca. Prvi predsjednik društva bio je Martin Viljevac, dok je prvi zapovjednik bio Florijan Andrašec. Tako DVD Dekanovec djeluje neprekidno već 95 godina.

Ostatak priče o DVD-u Dekanovec pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete nabaviti diljem Međimurja od petka, 17. srpnja!

 

 

 

Ostavi komentar