Zajednica sportskih udruga Preloga 2017. “odradila” važne projekte u sportu

Zajednica sportskih udruga Grada Preloga skupština

Proteklog vikenda redovnu godišnju skupštinu održala je Zajednica sportskih udruga Grada Preloga, a izvješće o radu podnio je predsjednik Dejan Naranđa.

Grad Prelog o ovome je na svojoj interneskoj stranici objavio vijest koju mi prenosimo u nastavku.

Zajednica sportskih udruga Grada Preloga broji 30 aktivnih sportskih udruga s područja Grada Preloga. U 2017. godini Zajednica sportskih udruga Grada Preloga kroz Program javnih potreba u sportu Grada Preloga imala je na raspolaganju 495.000,00 kuna. Od tog iznosa 460.000,00 kuna osigurano je za dodjelu financijskih sredstava sportskim udrugama, a 35.000,00 kuna osigurano je za rad Izvršnog odbora Zajednice sportskih udruga Grada Preloga.

Zajednica sportskih udruga Grada Preloga u 2017. godini objavila je Javni natječaj za financiranje javnih potreba u sportu za 2017. godinu. Sportske udruge trebale su se javiti na natječaj sa svojim planovima i programima rada, kao i sa financijskim planom, koji prati njihove aktivnosti u tekućoj godini. Na temelju odluke Povjerenstva za procjenu primljenih programa, donijete su odluke za svaku sportsku udrugu, koja se javila na natječaj. Također potpisani su ugovori sa sportskim udrugama koji definiraju prava i obaveze između ugovornih strana. Ukupan iznos ugovorenih sredstava na temelju Javnog natječaja za financiranje javnih potreba u sportu za 2017. godini bio je 458.000,00 kuna. Dok je planirana vrijednost natječaja iznosila 460.000,00 kuna. Ukupan iznos traženih sredstava od strane športskih udruga bio je 726.603,30 kune. Na natječaj se javilo 27 sportskih udruga sa 37 projekata. Svi prijavljeni projekti su odobreni i financirani kroz ugovore.

Osim ugovorenih sredstava pružena je pomoć sportskim udrugama financijski i organizacijski u provedbi njihovih natjecanja, kao i nabavci potrebite opreme.
Tako je Zajednica sudjelovala u nabavci dresova za mlađe dobne kategorije nogometaša NK „Naprijed“ Cirkovljan, u nabavci trenirki za mlađe dobne skupine NK „Mladost Komet“ Prelog, nabavci rukavica za trening za Karate klub „Mihovil“ Prelog.

Financijska pomoć pružena je u organizaciji slijedećih događanja: turnir mlađih dobnih skupina NK „Mladost Komet“ Prelog, natjecanja u sportskom ribolovu koja su organizirali SRD „Glavatica“ Prelog, SRD „Ostriž“ Cirkovljan i SRD „Smuđ“ Draškovec, Zlatna strijela Grada Preloga u streličarstvu u organizaciji Streličarski klub „Prelog“, kao i malonogometnog turnira Memorijal ing. Vladimira Skoka.

Financijski je pomognut nastup perspektivne tenisačice Kristine Balent na turnirima: Ruma (Srbija); „Smrikva bowl“ (jedan od najpriznatijih dječjih turnira na svijetu), odlazak sportskih ribolovaca na svjetsko prvenstvo u Irsku te rad teniske škole TK „Prelog“ u zimskom periodu treninga. Također je organiziran tradicionalni malonogometni turnir 13. Kup Grada Preloga. Financijsko izvješće je podnio potpredsjednik Zajednice športskih udruga Grada Preloga Krešimir Glavina.

Izvješće Nadzornog odbora Zajednice sportskih udruga Grada Preloga podnio je predsjednik Nadzornog odbora Miljenko Krušelj. Sva izvješća na Skupštini su prihvaćena jednoglasno.

Foto: Studio Vipro

Ostavi komentar